Een vierkanter meter Romias robotcel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Een vierkanter meter Romias robotcel

Romias in Hengelo heeft een compacte en flexibel inzetbare robotcel ontwikkeld onder de naam Romias 1m2. Deze naam slaat vooral op compactheid van de robotcel, want er is slechts één vierkante meter vloeroppervlakte voor nodig.

Romias, specialist in klantgericht automatiseren door middel van robotoplossingen, liep reeds langer met het idee een robotoplossing te ontwikkelen die eenvoudig toepasbaar is in bestaande machines. Maar bij het automatiseren van bestaande machines is vaak de beschikbare ruimte het probleem. Robotoplossingen vragen dan meestal het verplaatsen van de machine.

 

Romius robotcel 1m2

De oplossing van Romias is dermate compact dat hij gewoon in het gangpad geplaatst kan worden (foto: Romias)

 

Door de gehele cel op een geleiding te plaatsen is hij eenvoudig met de hand te verplaatsen. Dit maakt het omschakelen tussen bemand en onbemand werken snel en makkelijk realiseerbaar. Overdag kan desgewenst bemand gewerkt worden, aan het eind van de dag wordt het geïntegreerde magazijn met vier lades van te bewerken producten voorzien en kan men onbemand de nacht door.

 

Eenvoudige bediening

Ook in combinatie met een productie middels stafaanvoer is de Romias oplossing ideaal te gebruiken. Afhankelijk van de productafmetingen kunnen er tot enkele honderden producten bewerkt worden. En dit alles op netto oppervlak van één vierkante meter. Standaard wordt de Romias 1m2 uitgevoerd met de Romias-MI (Machine Interface). Hierdoor wordt de bediening heel eenvoudig. “Het moet niet nodig zijn enkele dagen op cursus te gaan om een robotcel te kunnen bedienen”, aldus eigenaar Martijn Jansen van Romias. “Een bewerkingsmachine moet uren maken en mag niet stilstaan omdat de persoon die hem kan bedienen / programmeren even niet aanwezig is of ziek is. Dan ligt de productie stil en wordt er geen geld verdiend”. Door het gebruik van de Romias-MI is met een eenvoudige dialoog de gehele cel binnen seconden geprogrammeerd voor onbemande productie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven