Dynobend buigt bij Unic zonder reststukken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dynobend buigt bij Unic zonder reststukken

Sinds kort heeft Unic Trolley Systems een nieuwe uitdaging opgepakt als leverancier van buigwerk voor derden. Met name voor die activiteit is de CB 40 combibuigmachine van Dynobend aangeschaft. “Vanwege de ongekende mogelijkheden qua vormgeving, flexibiliteit en kostprijs”, zoals technisch directeur Daniel Tolhuis aangeeft.

Van oudsher heeft Unic Trolley Systems (UTS) zijn sporen verdiend als producent van professionele schoonmaaktrolleys. Het was via het netwerk in de zorgsector dat bij UTS de vraag op tafel werd gelegd of men daar ook een rol kon spelen bij de productie en verdere ontwikkeling van een hulpmiddel voor het aantrekken van steunkousen, de ‘steve’.

 

Unic trolley systems cb 40 dynobend

Dankzij de rotatie van de buigkop en de positionering van de walsrollen kunnen ruimtelijke vormen in een vloeiende beweging worden gerealiseerd op de CB 40. De machine bij UTS is zo geconstrueerd dat hij in de toekomst eventueel gekoppeld kan worden aan een lasinstallatie 

 

Complex buigwerk

Bij UTS zag men daarin meteen een uitgelezen kans om het fundament onder het bedrijf te verbreden. De ‘steve’ bevat onder meer drie gebogen buisdelen, bij het meest complexe deel komen niet minder dan 45 bewerkingen om de hoek kijken om de juiste ruimtelijke vorm te bereiken. De CB 40 bleek in staat om dat in één automatische handeling te realiseren binnen een cyclustijd van slechts 15 s. Dat gaf, samen met de goede ondersteuning vanuit Dynobend, voor Tolhuis de doorslag bij de aanschaf. 

 

In het eerstvolgende nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze vrijvormbuigmachine. Vraag hier een proefnummer aan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven