Dymato presenteert nieuwe Eagle 32 draaimachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dymato presenteert nieuwe Eagle 32 draaimachine

Tot de nieuwe machines die Dymato in Bunnik onder de aandacht brengt behoort onder meer de Eagle 32 draaimachine van de Britse onderneming Eagle CNC. Een compacte machine waarmee toch behoorlijk complexe producten bewerkt kunnen worden. Voorzien van aangedreven gereedschappen is de machine geschikt voor complete bewerkingen aan stafmateriaal met een diameter tot 32 mm, tot lengtes van 170 mm. Optioneel kan de Eagle 32 worden uitgerust met een overnamespil, zodat een draaideel in één bewerkingscyclus volledig kan worden bewerkt.

De Eagle 32 heeft een vermogen op de hoofdspil van 7 kW en een toerentalbereik van 100-6000 rpm. Dankzij de extra Y-beweging van de sledes en de aangedreven gereedschappen (vier in radiale richting en drie in axiale richting) kunnen ook aanvullende frees- en boorbewerkingen worden uitgevoerd. Het bewerkingsbereik bedraagt 190 mm x 300 mm x 170 mm en langs alle assen ligt de ijlsnelheid op 18 m/min. In geval van een overnamespil is sprake van een extra gereedschapslede met vier al dan niet aangedreven gereedschappen. Het stafmagazijn waarmee de machine is uitgerust is geschikt voor diameters van 3 mm tot 32 mm en lengtes tot 3 m. De Eagle 32 wordt standaard geleverd met een Syntec PC besturing van het type 900TE. Bij deze besturing wordt eenvoud van programmeren gecombineerd met ruime simulatiemogelijkheden, een groot geheugen, een hoge bewerkingssnelheid en grote nauwkeurigheid. Deze combinatie van eigenschappen maakt deze besturing bij uitstek geschikt voor meerassige bewerkingsmachines.

Naast CNC draaibanken vormen verticale bewerkingscentra een tweede specialiteit van Eagle CNC.  Dymato brengt in Nederland ook de machines van Handtmann (vijfassige HSC bewerkingscentra), Hyundai-Kia (CNC draaibanken en bewerkingscentra) en Hegenscheidt (draaibanken voor de bewerking van wielen, wielstellen en schijfremmen van railvoertuigen) op de markt. Van Handtmann (D) zijn eind 2005 twee machines van het type PBZ NT geplaatst in ons land bij Lian Products in Harderwijk. Van Hegenscheidt (D) zijn recent twee mobiele draaibanken van het type MFD Mobiturn geleverd aan de Haagse Tram Maatschappij (HTM) en het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf (GVB) in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven