Duurzaamheid trend mkb-metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamheid trend mkb-metaal

Het mkb-metaal verwacht dat verduurzaming, na specialisatie, de komende tien jaar de grootste impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Voor vrijwel alle responderende mkb-metaalbedrijven geldt dat zij nu al aandacht hebben voor milieuvriendelijke productiemethoden of daar in de nabije toekomst aandacht aan gaan besteden. Dit blijkt uit onderzoek van de ING, verricht in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de Stichting Adviescentrum Metaal.

Het mkb-metaal verwacht dat verduurzaming, na specialisatie, de komende tien jaar de grootste impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Voor vrijwel alle responderende mkb-metaalbedrijven geldt dat zij nu al aandacht hebben voor milieuvriendelijke productiemethoden of daar in de nabije toekomst aandacht aan gaan besteden. Dit blijkt uit onderzoek van de ING, verricht in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de Stichting Adviescentrum Metaal. Lees hier het gehele rapport

 

Samenwerking

Opvallend is dat voor het mkb-metaal samenwerking een must is om de duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Tweederde van de geënquêteerde bedrijven vindt zelfs dat duurzaam ondernemen onmogelijk is zonder samenwerking te zoeken. Het vergroten van aandacht voor duurzaam ondernemen is hierbij het meest genoemde argument. Uiteraard wordt samenwerking ook gezocht vanwege onderzoek naar- en ontwikkeling van duurzame processen en producten en om te participeren in duurzaamheidsprojecten.

 

MVO-monitor

De Metaalunie heeft samen met de Stichting Adviescentrum Metaal, de MVO-monitor ontwikkeld (maatschapelijk verantwoord ondernemen). Deze wordt in de zomer van 2011 gelanceerd voor de leden van de Metaalunie. De MVO-monitor geeft antwoord op vragen als ‘welke ambitie heeft een bedrijf met MVO’, ‘waar staat het bedrijf op dit moment’ en ‘is er een gat tussen ambitie en status quo’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven