Duurzaamheid is thema tijdens Kunststoffenbeurs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamheid is thema tijdens Kunststoffenbeurs

Duurzaamheid, recycling, slimme productiemethodes, digitalisering, reshoring en buying zijn thema’s die ook spelen in de kunststoffen. De laatste ontwikkelingen op dit vlak komen aan bod tijdens de Kunststoffenbeurs.

Exposant GL Plastics vertelt over de duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf, bijvoorbeeld om via slimme ontwerpen, producten te realiseren uit recyclestromen en uit bioplastics.

Uit het gehouden benchmarkonderzoek blijkt dat samenwerking noodzakelijk is om de keten als geheel duurzamer te maken.

Duurzaamheid verlegd naar leveranciers

70% van de respondenten geeft aan dat producten vaak deels uit halffabricaten van externe partijen bestaan. 60% stelt dat het duurzaamheidsaspect zoveel mogelijk wordt verlegd naar leveranciers.

Twee derde van de respondenten ervaart hierin een toename. Ook GL Plastics, producent van technische halffabricaten van kunststof, onderschrijft dit

Mogelijk krijgt de spuitgieter in de toekomst meer bijval. Het merendeel van de respondenten geeft immers aan dat digitalisatie en de ontwikkelingen op het gebied van Industry 4.0 zeker kunnen helpen bij het realiseren van de duurzaamheidsdoelen, stelt GL Plastics.

4 hoofdthema’s duurzaamheid

Maar duurzaamheid is een breed begrip. Daarom zet de beurs dit jaar vier hoofdthema’s centraal: Sustainability & Recycling, Smart Production & Digitalization, Reshoring & Buying en Innovation & Knowledge.

“Zo kunnen we de uitdagingen en kansen van meerdere kanten belichten”, zegt Timo van Leent, manager Kunststoffenbeurs bij Mikrocentrum.

Kennis delen

“Een ding is hierbij zeker: om het antwoord op de uitdagingen te vinden, is kennis delen, (nieuwe) contacten ontmoeten en samenwerking essentieel. Twee weten namelijk meer dan een.”

“Dat geldt ook voor ons als organisator van de Kunststoffenbeurs. Daarom werken we samen met partners als NRK/PVT Kunststofverwerkers, Plastics Europe en Equip-Plast”, vertelt Van Leent

In de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch staan in totaal 250 exposanten. Er is een ook een Machineplein, een Live Stage Plastics arena en diverse themapleinen.

Verder is er een masterclass AM, als startpunt voor een 3D-print ecosysteem in de kunststoffenindustrie.

Meer informatie en registreren:

Kunststoffenbeurs 2022, 14 en 15 september, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven