'Duurzaam en efficiënt plaatbewerken' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Duurzaam en efficiënt plaatbewerken’

SafanDarley presenteert tijdens de TechniShow 2020 de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma van elektrische, hybride en hydraulische kantbanken. “Deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie.”

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat SafanDarley de eerste elektrische kantbank op de markt heeft gebracht. Speciaal voor dit jubileumjaar presenteert het bedrijf uit Lochem tijdens de TechniShow de E-Brake 25 jaar editie (foto).

Het gaat om een E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank, uitgerust met een ergonomisch pakket met als extra een EC20 besturing. Tevens is de machine voorzien van Z-assen en een hydraulische bovenklemming voor duurzaam produceren.

E-Brake Mini Cell

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de compacte E-Brake Mini Cell ontwikkeld. De E-Brake Mini Cell, bestaande uit een E-Brake 35T met 1250 mm werklengte, wordt tijdens de beurs getoond met de optionele automatische gereedschapwisselfunctie. Hierdoor is snel te switchen tussen verschillende producten.

Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen off-line gemaakt worden met Robobend off-line simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

E-Brake Ultra met I-Mate

Tijdens de Technishow toont SafanDarley ook de high-end E-Brake 130T Ultra serie. De E-Brake Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm voor papierloos werken.

De E-Brake Ultra kan als optie worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

De E-Brake 130T Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp, genaamd I-Mate. “Deze I-Mate is de ideale CNC- gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als E-bend L Hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties”, aldus het bedrijf.

H-Brake Hybrid+ 230T Ultra

SafanDarley laat ook een nieuw model Hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. “Deze Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen”, meldt het bedrijf

“De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagd en de CO2-uitstoot verminderd.” Deze machine is een voorbeeld van duurzaam produceren in de Smart Industrie, stelt SafanDarley.

Autopol offline software

Behalve de machines, demonstreert het bedrijf ook AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen.

“De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten aanzienlijk en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces.”

“Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces, vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen, wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven.”

SafanDarley, hal 7, stand B010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven