Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam bij Henkel op de Techni-Show

Henkel, specialist op het gebied van lijmen, afdichten en oppervlaktebehandeling, zal tijdens Techni-Show uitpakken met diverse innovaties en duurzame producten. Naast een noviteit op het gebied van Loctite, toont het bedrijf speciale coatingen voor lastoepassingen, de nieuwste koelsmeermiddelen en milieuvriendelijke schroefdraadborging en afdichtingen.

Eén van de noviteiten van Henkel is Loctite 3090: de allereerste twee–componenten snellijm die, dankzij zijn groot vullend vermogen, in staat is om onderdelen te verlijmen met een speling tot 5 mm. Ook de mogelijkheden en voordelen van structurele verlijming, de verbindingstechniek van de toekomst volgens Henkel, zullen uitgebreid gedemonstreerd worden op hun stand in Hal 10.

 

Henkel Ceramishield op Techni-Show Met de Aerodag Ceramishield coating hoeft het lasproces veel minder vaak te worden onderbroken om de lasapparatuur schoon te maken. Links de met Ceramishield behandelde lastoorts (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Aerodag Ceramishield is een innovatieve, keramische coating die lasapparatuur (contacttip, gasmondstuk, mal, opspan- en montagemateriaal) tot acht uur lang beschermt tegen metaalspatten zonder dat het product tussendoor opnieuw aangebracht moet worden. In tegenstelling tot de klassieke anti-spat spray, vormt Aerodag Ceramishield een droge keramische film die bestand is tegen temperaturen tot 1200°C.

 

Met Aerodag Ceramishield kan de productiviteit van het lasproces stijgen tot 10%. Bovendien zijn de verbruiksmaterialen langer te gebruiken. Het product kan ingezet worden bij manueel en gerobotiseerd MIG/MAG lassen, laser- en plasmasnijden alsook bij mallen, opspan- en montagemateriaal. Met Ceramishield RobotIQ kan de keramische beschermcoating geïntegreerd worden in geautomatiseerde lasprocessen.

 

Bacterie-vrij

De bactericide-vrije koelsmeermiddelen Multan 71-2  en 77-4 voorkomen de aangroei van bacteriën, zonder dat hiervoor bactericiden moeten worden toegevoegd. Deze nieuwste generatie watermengbare koelsmeermiddelen splitst niet, kan ingezet worden bij 90% van de verspaningsbewerkingen, draagt bij tot de gezondheid van de medewerkers en is bovendien uiterst economisch en gebruiksvriendelijk.

 

De nieuwe Loctite Health & Safety anaeroben range. Het gaat hierbij om ’s werelds eerste assortiment producten voor schroefdraadborging, schroefdraadafdichting, vlakkenafdichting en cilindrische bevestiging die vrij zijn van gevarenlabels, R-zinnen en S-zinnen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven