Dürr Ecoclean reinigt met diverse oplosmiddelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dürr Ecoclean reinigt met diverse oplosmiddelen

De volvacuüm-installatie EcoCCompact kan met niet gehalogeneerde koolwaterstoffen of gemodificeerde alcoholen (polaire oplosmiddelen) werken en eenvoudig van het ene oplosmiddel op het andere worden omgeschakeld (foto: Dürr Ecoclean)

Kleine en middelgrote bedrijven staan vaak voor de uitdaging hoe er met slechts één installatie procesveilig en kostenefficiënt aan uiteenlopende reinigingseisen kan worden voldaan. Om dat probleem op te lossen heeft Dürr Ecoclean de EcoCCompact ontworpen, die met volvacuüm werkt.

De reinigingsinstallatie kan met niet gehalogeneerde koolwaterstoffen of gemodificeerde alcoholen (polaire oplosmiddelen) werken en eenvoudig van het ene oplosmiddel op het andere worden omgeschakeld. Veelzijdige opstellingsopties bieden de mogelijkheid om deze eenvoudig aan de verschillende vereisten, van ontvetting en tussenreiniging tot en met fijnreiniging, van de betreffende onderneming aan te passen. In de compacte omkasting met opstellingsmaten van slechts 4.000 mm x 1.600 mm x 2.700 mm (l x b x h) laten zich één, twee of drie tanks voor reinigings- en conserveringsprocessen onderbrengen. Tank twee en/of drie kunnen ook op een later tijdstip worden ingebouwd. De proceskamer van de EcoCCompact is berekend op max. 530 mm x 320 mm x 200 mm (l x b x h) grote manden. Als alternatieve oplossing kan bij identieke opstellingsmaten een vergrote proceskamer voor manden met een hoogte van 250 mm worden geïntegreerd. Daardoor kan de doorzet worden verhoogd, wat tot een kostenreductie bij de componentenreiniging leidt.

Procesoptimalisatie

Om een hoge reinigings- of ontvettingskwaliteit bij gereduceerde kosten te realiseren, kan de korfbeweging via een door een frequentieomvormer gestuurde draaiaandrijving op het desbetreffende te reinigen product worden afgestemd en daardoor het proces geoptimaliseerd worden. Aan de procesoptimalisatie draagt ook de optie vooraf-stoomontvetten resp. -afspuiten bij. Het oliehoudende condensaat wordt daarbij in de destillatie-inrichting geleid, wat olievorming in het oplosmiddel of vuilafzetting in de vloedtank minimaliseert. Via het moderne HMI-bedieningsveld met touchpanel en zelfverklarende pictogrammen voor snelle en veilige bediening kan bij behoefte eenvoudig van de bedrijfsmodus Reinigen naar Conserveren en omgekeerd worden omgeschakeld.

Dürr Ecoclean EcoCCompact binnen
De EcoCCompact past zich door max. drie vloedtanks en tal van standaardopties optimaal aan de specifieke behoeften van de klant aan. De EcoCCompact is bijvoorbeeld vanaf de voor- en tussenreiniging tot de eindreiniging met een conservering inzetbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven