Ga naar hoofdinhoud

Dumaco neemt Blokland Metaalbewerking over

Dumaco heeft Blokland Metaalbewerking uit Hardinxveld-Giessendam overgenomen. Daarmee verstevigt het concern naar eigen zeggen de positie als marktleider en vergroot het de expertise en capaciteit op het gebied van verspaning. Blokland Metaalbewerking ligt strategisch ten opzichte van de andere Dumaco-bedrijven. Het betekent de vierde overname in 12 maanden tijd.

Blokland Metaalbewerking bestaat al meer dan 50 jaar en werkt als one-stop-shop specialist vanuit twee productielocaties in Hardinxveld-Giessendam aan ferro en non-ferro halffabricaten. Het bedrijf combineert jarenlange ervaring met een zeer modern machinepark en geautomatiseerde productie, stelt Dumaco.

Totaaloplossing

Het bedrijf heeft onlangs het machinepark verder uitgebreid met een Trumatic 7000. Ook heeft het de eerste TruLaser Center 7030 in Nederland in gebruik genomen. Dit is een lasersnijmachine, die volledig zelfstandig kan opereren; van tekening tot aan gesorteerd product. Het bedrijf biedt klanten een totaaloplossing in buislasersnijden, lasersnijden, watersnijden, ponsen, kanten buigen, frezen, draaien of assemblage.

“Blokland Metaalbewerking is een mooi bedrijf met een perfecte reputatie in de markt,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “De plaatwerk-productiemogelijkheden sluiten aan op de al aanwezige capaciteit van Dumaco en wij verstevigen daarmee onze positie als de markleider op het gebied van plaatbewerking.”

One-stop-shop

Met de expertise van Blokland Metaalbewerking op het gebied van verspanen, wordt bovendien het one-stop-shop-aanbod gecompleteerd. “Onze klanten hebben nu één aanspreekpunt voor alle bewerkingen en wij kunnen nog verder in de keten van onze opdrachtgevers integreren.”

De huidige directie van Blokland Metaalbewerking wil graag snel de volgende stap zetten en kijkt ernaar uit, samen te gaan werken met de andere Dumaco-vestigingen. “Huidige Dumaco-klanten gaan profiteren van een completer aanbod aan bewerkingen waardoor we in staat zijn de dienstverlening van de gehele Dumaco groep naar een hoger niveau te tillen” zegt Edwin Voermans, directeur Blokland Metaalbewerking.

‘Blijven investeren’

“Het succes van onze afnemers wordt voor een deel bepaald door hun toeleveranciers. Als toeleverancier moet je daarom blijven investeren in aanvullende bewerkingen maar vooral in continuïteit en leveringsbetrouwbaarheid”, stelt Guido Schumacher, executive vice president van Dumaco. “Deze overname zorgt voor een nog verdere spreiding van risico’s, zowel op het gebied van resources als machines. En we breiden daarnaast onze dekking in het zuidwesten van Nederland verder uit.”

Jan-Willem Blokland is zeer trots dat Blokland Metaalbewerking nu onderdeel is van Dumaco. “Ik heb de afgelopen decennia Blokland Metaalbewerking uit kunnen bouwen tot waar het nu staat, ik ben er van overtuigd dat voor de volgende fase de groepsgedachte van Dumaco en de onderlinge samenwerking van gerenommeerde plaatbewerkers binnen die groep essentieel is voor de lange termijn continuïteit van Blokland Metaalbewerking.”

Zeven locaties

Bij Dumaco werken na de overname van Blokland Metaalbewerking ruim 700 FTE, vanuit 7 locaties in Nederland. Dumaco levert aan een aantal strategisch gekozen markten, onderdelen, samengestelde onderdelen en sub-assemblees, waarbij kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en aandacht voor de klant centraal staan.

Circulariteit en duurzaamheid zijn eveneens belangrijk in de bedrijfsvoering. “Every Part Counts is ingebed in onze strategie en gaat over de manier waarop wij omgaan met onze klanten, onze mensen, onze omgeving en de onderdelen die wij produceren”, aldus het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven