Dumaco: integratie in plaatbewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dumaco: integratie in plaatbewerking

Dumaco (Dutch Manufacturing Companies), een nieuwe groep van bestaande plaatbewerkers, presenteert zich voor het eerst op de Esef. “Grote industrieën vragen in toenemende mate om een ander soort samenwerking met leveranciers, waarbij (keten)integratie en klantspecifieke oplossingen centraal staan.” Dumaco zegt uitstekend geoutilleerd te zijn om te voldoen aan deze marktontwikkeling. De groep sluit nieuwe overnames niet uit.

De bestaande plaatbewerkingsbedrijven Elmar Groep, DPA Plaatwerk, Stantec, ITM en TLC, hebben zich verenigd in deze groep, met meerdere productielocaties in Nederland en jarenlange ervaring.

Dumaco richt zich de komende tijd volledig op de integratie van de verschillende bedrijven en het benutten van de schaalvoordelen maar ziet – juist door de vraag van grote industrieën – vervolgens grote kansen in de doorgaans lokaal georiënteerde markt van plaatbewerking.

‘Synergie en daadkracht’

“Synergievoordelen zijn voor ons slechts een eerste stap,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “Een gezamenlijke strategie en marktbenadering maakt ons daadkrachtiger, de leveringsbetrouwbaarheid gaat omhoog en we zijn in staat om snel de laatste technologische ontwikkelingen voor onze klanten in te zetten. Maar het belangrijkst is dat wij als groep bepaalde klanten beter kunnen bedienen, bijvoorbeeld door vergaande ketenintegratie of co-development.”

Dumaco biedt in de gezamenlijkheid van de groep productietechnieken als lasersnijden plaat/buis, lassen, kanten en buigen, watersnijden, CNC-draaien en -buigen en robotlassen.

‘Verdergaande diensten’

“De individuele bedrijven blijven hun bestaande klanten bedienen zoals voorheen maar sommige klanten hebben behoefte aan verdergaande dienstverlening zoals bijvoorbeeld assemblage”, vertelt, Fred O’Reilly, COO Dumaco. “Als groep kunnen we dat hogere niveau van ketenintegratie bieden.”

Meer overnames?

Het management sluit overnames in de toekomst beslist niet uit. “Mocht er een bedrijf op ons pad komen dat ons in staat stelt om de dienstverlening aan onze klanten verder uit te breiden dan onderzoeken we zeker de mogelijkheid tot overname”, aldus O’Reilly.

Op de Esef

Tijdens de officiële presentatie van Dumaco op de Esef (stand 01.A010) staat ‘the Art of Manufacturing’ centraal. Hiermee wil Dumaco niet alleen vakmanschap, materiaalkennis en ervaring concreet maken, maar laat zij in de breedte zien wat mogelijk is op het gebied van plaatwerk. Op de stand kunnen bezoekers een verzameling aansprekende ‘werken’ zien.

De toeleveranciersbeurs Esef 2018 wordt van 20 t/m 23 maart gehouden, tegelijk met de TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven