Duitse steun voor digitalisering • Metaal Magazine
Nieuws

Duitse steun voor digitalisering

Duitsland maakt haast met digitalisering en artificial intelligence binnen de eigen economie. Van het recordbedrag aan corona-steunmaatregelen (van 130 miljard euro) gaat 50 miljard naar een toekomstig pakket met fiscale stimuleringsmaatregelen voor onderzoek naar de ontwikkeling van kwantumcomputers en kunstmatige intelligentie. Stimulering van waterstofenergie en een betere ondersteuning van elektrische voertuigen maken ook deel uit van het pakket.

De 50 miljard uit het steunfonds is bedoeld voor de aanpak van klimaatverandering, innovatie en digitalisering binnen de Duitse economie.

AI en kwantum computing

Uit dit bedrag wordt onder meer 2 miljard uitgetrokken voor artificial intelligence dat in Europa geproduceerd wordt. Voor kwantumcomputers, bedoeld om de Duitse industrietak te ondersteunen, wordt eveneens 2 miljard euro beschikbaar gesteld. Dat meldt ING

Uitbouw 5G-netwerk

Ook wordt 5 miljard euro uitgetrokken voor de uitbouw van een dekkend 5G-netwerk door het hele land vóór 2025.

Verder wordt flink geïnvesteerd in de digitalisering van ziekenhuizen, overheden en instellingen. De financiële stimulans om een elektrische auto aan te schaffen verdubbelt van 3.000 naar 6.000 euro.

Verdere verlichting en steun

Verder gaat tot eind 2020 onder meer de btw omlaag. Ook krijgen bedrijven belastingverlichting en verlaging van de elektriciteitskosten. 

Daarnaast komt er voor de periode juni tot augustus een nieuw liquiditeits- en lening-steunprogramma van 25 miljard euro voor het MKB. Dit geldt voor bedrijven die hun omzet in april en mei met minimaal 60% op jaarbasis zagen dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven