Duitse machinebouw sterk vertegenwoordigd op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Duitse machinebouw sterk vertegenwoordigd op EMO

De Duitse machinebouw is op de EMO Milano 2015 sterk vertegenwoordigd. Chiron presenteert hier het dynamische Mill 2000 bewerkingscentrum met een ijlgang van 75 m/min (foto: Chiron)

De Duitse machinebouw is volgende week, tijdens de EMO Milano 2015 van 5 oktober t/m 10 oktober, sterk vertegenwoordigd. Met meer dan 290 exposanten op 24.500 m2 beursoppervlak zijn ze na Italië de grootste exposantengroep. In vergelijking met de EMO Milano 2009 is dit een lichte groei.

De groei heeft volgens Martin Kapp, voorzitter van VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken), te maken met de huidige economische marktomstandigheden en de positieve verwachtingen van de Duitse exposanten. “De vraag vanuit Europa is vanaf het begin van 2015 sterk gegroeid. Zo steeg in het eerste halfjaar van 2015 het aantal orders vanuit de Europese Unie met 14 procent ten opzichte van het voorgaande jaar”, bericht Kapp. Ook is de investeringsbereidheid van Italië volgens Kapp een belangrijke oorzaak van de groei van Duitse machine-exposanten op de EMO. “De Duitse machine-industrie heeft het eerste helft van 2015 een ordergroei van 60 procent uit Italië mogen noteren.”

Nieuwe ontwikkelingen

Investeerders wereldwijd hebben in Milaan de kans om de nieuwste ontwikkelingen te zien op machinegebied. Een kleine opsomming van Duitse machinebouwers die innovaties op de EMO Milano 2015 laten zien: Behringer, Chiron, DMG Mori, Emag, Grob, Handtmann, Heller, Kasto en Schuler.
De redactie van Metaal Magazine bezoekt volgende week drie dagen de EMO en brengt naderhand een verslag en fotoreportage van de laatste nieuwtjes uit Milaan. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

Grob presenteert op de EMO Milano 2015 de G-machineserie die verder is doorontwikkeld (foto: Grob)
Grob presenteert op de EMO Milano 2015 de G-machineserie die verder is doorontwikkeld (foto: Grob)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven