Nieuws

Duitse fabrieken sluiten tijdelijk de deuren

Diverse fabrikanten van bewerkingsmachines hebben in Duitsland de productie stilgelegd of werktijden verkort vanwege het coronavirus. Hieronder grote bedrijven als Trumpf, Hermle en het Duits-Japanse DMG Mori.

Hermle AG heeft sinds begin deze week de poorten in Gosheim gesloten en zal de productie naar verwachting pas op 13 april weer hervatten. Hermle stelt door het coronavirus leveringsproblemen te hebben. Voor de service staan op de website telefoonnummers en e-mailadressen vermeld.

DMG Mori: productie in april stil

Ook DMG Mori sluit de locatie in Pfronten en schort de productie tot nader order op van 1 tot en met 30 april. De service blijft bij DMG Mori eveneens actief. “Digitalisering en connectiviteit zijn nu belangrijker dan ooit – zoals recente ontwikkelingen hebben laten zien”, stelt het bedrijf.

“Digitalisering is de toekomst en biedt een grote kans voor DMG Mori, en voor ons allemaal.” Bij DMG Mori zijn de contactpersonen voor sales en services telefonisch (service hotline), per mail of via Netservice bereikbaar.

Trumpf: arbeidstijdverkorting

Trumpf heeft op 24 maart in de Duitse vestigingen Ditzingen, Gerlingen en Hettingen tot zeker 3 april de werktijden aanzienlijk teruggebracht.

Alleen de werkzaamheden in specifieke productie- en klantenserviceruimtes alsmede enkele bedrijfskritische ruimtes blijven gehandhaafd.

Voor het merendeel van de werknemers in de 3 vestigingen wordt arbeidstijdverkorting aangevraagd.

Mogelijk worden dezelfde maatregelen uitgebreid naar alle Duitse productievestigingen van Trumpf.

Ook in andere getroffen landen

Ook bij Trumpf-vestigingen elders in Europa, met name in die landen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus, zoals Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje, zijn arbeidstijdverkorting gepland of zijn deze al ingevoerd.    

Bij de fabrikanten voor bewerkingsmachines zijn opleidingen, consultancy en trainingen niet meer face-to-face maar telefonisch, per e-mail, online, virtueel of per Skype.

Lees ook:

Medewerker DMG Mori Pfronten heeft coronavirus (3 maart 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven