Dubbelbuigende 8 m Variobend voor Stacon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dubbelbuigende 8 m Variobend voor Stacon

De Variobend van 8 m kan heeft als grote voordeel dat er in twee richtingen gebogen kan worden (foto: Variobend)

Stacon Plaatbewerking uit Nieuwleusen heeft onlangs geïnvesteerd in een Variobend buigautomaat die door Jörg Machines uit Dodewaard op de Nederlandse markt wordt gebracht. Positieve testresultaten en ervaringen bij een huidige gebruiker gaven de doorslag om tot de aanschaf over te gaan.

Tijdens de TechniShow van 2010 werd de Variobend voor het eerst door de mensen van Stacon opgemerkt. Belangrijk voor Stacon is dat met deze machine efficiënter en nauwkeuriger gezet kan worden dan met de huidige machines. Een groot voordeel is dat de Variobend buigautomaat in twee richtingen kan buigen. Daarbij wordt de plaat door grijpers vastgehouden zodat de plaat achtereenvolgens wordt afgewerkt, zonder tussenkomst van mensenhanden. Met de servo-aandrijving wordt ook de snelheid van de machine opgevoerd. De 135° schuinstand van beide buigbalken garanderen een hoge vrijheid. Daarnaast kan de achteraanslag +/- 100 mm schuin gesteld worden en zorgt een 700 mm grote opening van de bovenbalk ervoor dat grote platen in de machine gedraaid kunnen worden.

Variobend

De langzetbanken van Variobend worden in Duitsland geproduceerd en worden constant doorontwikkeld. Recent is o.a. het automatische keersysteem voor platen geïntroduceerd, evenals een robot bij de machine voor plaathandeling. De Variobend machines zijn eenvoudig te programmeren en met de vorig jaar geïntroduceerde servo-aandrijving behalen ze een hoge snelheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven