Dubbel Kemppi nieuws op Welding Week • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dubbel Kemppi nieuws op Welding Week

Kemppi liet op de Welding Week in Antwerpen dubbel nieuws zien. Het bedrijf lanceerde de industriële Minarc Evo-productenlijn welke een oplossing biedt voor mobiele lasprofessionals, in of rond de werkplaats of op locatie. Ook nieuw is de Kempact RA serie, welke volgens Kemppi nieuwe maatstaven zet in de compacte MIG/MAG klasse.

Het Minarc Evo-assortiment van Kemppi biedt een keuze van MMA-, MIG/MAG- en DC TIG-lasapparaten die zich onderscheiden door gebruiksgemak en het feit dat zij makkelijk draagbaar zijn. Er zijn vijf productmodellen. Alle producten leveren hun maximale uitgangsstroom bij 35% inschakelduur. De Minarc Evo 150 is een 150 ampère apparaat voor MMA- en TIG-lassen en weegt 5,8 kg. Voor het MIG/MAG-lassen zijn er twee 13 kg wegende MinarcMig-modellen die maximaal 170 en 200 ampère leveren. De MinarcTig 200 en 200 MLP-modellen zijn ontworpen voor DC TIG- en MMA-lassen. Ze wegen 11 kg en bieden 200 ampère bij 35% inschakelduur.

 

Kemppi Minarc EVO op Welding week

Het Minarc Evo-assortiment biedt een keuze van MMA-, MIG/MAG- en DC TIG-lasapparaten (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de Welding Week, zie onze digitale fotoreportage)

 

Alle modellen zijn voorzien van Power Factor Correction (PFC)-technologie. Hierdoor bieden zij een gunstig energieverbruik en een maximaal lasvermogen in elk industrieel 1-fase, 230 Volt, 16 A elektriciteitsnetwerk. Ze kunnen ook worden gebruikt met generatorvoeding, zelfs bij gebruik van extra lange verlengkabels met meer dan 100 meter lengte. Deze eigenschappen maken hen gebruiksvriendelijk voor alle soorten laswerk op alle mogelijke locaties. 

 

Stroombron platform

De Kempact RA serie zet nieuwe maatstaven in het compacte MIG/MAG-klasse. Ontworpen voor lassen in de moderne werkplaats. De Kempact RA is zo ontworpen dat deze functionele voordelen heeft voor de lasser, welke het mogelijk maken om productief, nauwkeurig en efficiënt te lassen.  

 Kemppi Kempact Welding Week

Kempact RA is gebaseerd op Kemppi’s nieuwste stroombron platform. De model versies omvatten 180A, 250A en 320A stroombronnen, inclusief een keuze uit reguliere (R) of automatische (S) bedieningsinterface, dit voldoet aan de brede behoeften van metaalfabricage workshops. De machine wordt geleverd met laspistool en werkstukkabel.

 

Nieuwe technologische functies zijn toegevoegd, energiekosten dalen met meer dan 10% in vergelijking met conventionele stappen gestuurde stroombronnen, Brights in het draadaanvoercompartiment zorgt voor het makkelijk invoeren van draad in omstandigheden met weinig omgevingslicht. Wireline geeft een onderhoudsindicatie voor het draadaanvoersysteem. De machine is voorzien van het geïntegreerde GasMate chassis, waardoor je de gascilinder mee kunt nemen en het vervoer gemakkelijk en veilig is.

Kemppi Benelux is gevestigd in Breda.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven