Drukke open dag Huisman Equipment • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Drukke open dag Huisman Equipment

Op 8 juli organiseerde Huisman Equipment in Schiedam een open dag. Vanaf 12.00 uur stonden de poorten open en konden de bezoekers kijken naar knappe stukjes metaalbewerking, lastechniek, assemblage en zelfs rondkijken op de pijpenlegger Seven Borealis van Subsea 7 met een grote 5.000 tons kraan van Huisman.

Vele rijen dik stroomden de toeschouwers de ochtend van 8 juli massaal toe. In totaal kwamen er ruim 5000 mensen op af. Huisman Equipment maakte er dan ook niet een gewone open dag van, maar een feestje voor het hele gezin. Overal was catering, er was live muziek en entertainment en zelfs een speurtocht voor de kinderen tot 12 jaar, die onder begeleiding op zoek gingen naar het Noorderlicht (de Borealis). Er stonden springkussens voor de allerjongsten naast kranen in aanbouw, pubers konden lasergamen en weer andere kinderen konden zelf skelters bouwen, waar normaalgesproken lassers de gigantische metalen constructies aan elkaar lassen.

 Huisman Seven Borealis Open Dag 8 juli

Wie een bezoek wilde brengen aan de Seven Borealis van Subsea 7 moest wel geduld hebben. Soms was de wachtrij een half uur lang (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze digitale fotoreportage)

 

Tussen alle entertainment door konden de bezoekers in de diverse hallen kijken hoe Huisman de grote kranen, pijpenlegsystemen en boorsystemen maakt. Er waren verschillende grote lasconstructies te zien, maar ook diverse systemen in aanbouw. In de productiehal waren grote machines te zien waaronder een grote Chinese kotterbank en een grote vijfassige Zayer voor het bewerken van de diverse metalen onderdelen. Hoogtepunt van de Open Dag was een bezoek aan de Seven Borealis van Subsea 7. Bezoekers konden het inwendige van deze boot bekijken waar onder andere de pijpen aan elkaar gelast worden. Huisman leverde zowel de pijplegsystemen als een 5.000 tons kraan voor dit schip. De Seven Borealis is met de 5.000 ton kraan een van de grootste kraan- en pijplegschepen ter wereld.

 

Ook niet onbelangrijk was het rekruteren van nieuw personeel. Net als veel andere technische bedrijven kampt ook Huisman met een tekort aan geschoold technisch personeel. Er was dan ook een speciaal Recruitment café, waar geïnteresseerden een gesprek konden hebben met medewerkers van Huisman.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven