Driedaags kenniscongres krijgt gestalte • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Driedaags kenniscongres krijgt gestalte

Van 5 t/m 7 februari 2013 staat kennisoverdracht drie dagen lang centraal in de Brabanthallen in Den Bosch. Op die dagen wordt het Nationaal Metaal Congres georganiseerd; een evenement dat parallel aan de vakbeurs Metaalexpo wordt gehouden. De focus is gericht op kleine series die vanuit verschillende disciplines en rollen worden belicht.

Het Nationaal Metaal Congres is een initiatief van Federatie Productie Technologie, Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen (VIMAG), Centrum voor Ontwerp- en Productie (COP) en VNU Exhibitions Europe. De keuze voor het thema ‘kleine series centraal’ werd ingegeven door de steeds kleiner worden series in de metaalindustrie. Een ontwikkeling die bedrijven noodzaakt tot meer flexibiliteit.

 

Big Mill Chiron in actie op staal 60 Het winstgevend automatiseren van series, hier een Big Mill van Chiron in actie op staal 60, is een van de aandachtspunten van het Nationaal Metaal Congres (foto’s: Paul Quaedvlieg en Reinold Tomberg)

 

Gevarieerd programma

Het Nationaal Metaal Congres is modulair van opzet. Drie dagen lang worden verspreid over meerdere tijdslots de lezingen gehouden, waarbij wisselend verspaning, plaatbewerking of CAD/CAM aan de orde komt. Daarbij kan worden gedacht aan onderwerpen zoals het selecteren van (verspanende) gereedschappen en machines, het automatiseren van seriegrootte één, additive manufacturing, samenwerking in de productieketen, besparingen binnen het productieproces met kleine series, aandachtspunten voor een goed werkende productiecel en het winstgevend automatiseren van series.

 

MetaalExpo

Het Nationaal Metaal Congres wordt tegelijk georganiseerd met de MetaalExpo 2013, een vakevenement voor de metaalsector in het industriële hart van Nederland. De MetaalExpo is een initiatief van de Federatie Productie Technologie (FPT), de Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen (VIMAG) en het Centrum voor Ontwerp en Productie (COP). Netwerken met branchegenoten en kennisoverdracht staan centraal tijdens MetaalExpo. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven