Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe machines bij Dymato Demoweek

Tijdens de Demoweek Ede-Veenendaal, 15-18 maart, brengt Dymato drie nieuwe machines uit haar programma extra onder de aandacht van de bezoekers: het 200DS bewerkingscentrum van Röders, de SKT-180TTSY draaimachine van Hyundai-Kia en het Compact-Cell bewerkingscentrum van Handtmann (de Handtmann is overigens niet lijfelijk aanwezig in Veenendaal).

De 200DS die Dymato tijdens de Demoweek exposeert, is het nieuwste vijfassige bewerkingscentrum uit de DS-serie van Röders. Het is een compacte, robuuste en snelle machine met een lineaire versnelling tot 3g en een maximaal toerental van de HSC-spindel van 60.000 min-1. De 200DS is uitgerust met directe lineaire aandrijvingen op basis van rolgeleidingen. Tot de bijzonderheden behoort een gewichtscompensatie voor de Z-as met behulp van een vacuümbalg. Een extra regelkring zorgt er voor dat afwijkingen in de spindellengte worden gecompenseerd.

 

dymato

De SKT-180TTSY van Hyundai-Kia is uitgerust met een Fanuc 18-i TB besturing. Tot de standaarduitrusting behoren een toolpresetter en een toolmonitor (foto’s: Dymato)

 

Hyundai-Kia

De SKT-180TTSY draaimachine van Hyundai-Kia beschikt naast hoofd- en subspil en twee turrets met elk twaalf (aangedreven) gereedschappen nog over een extra Y-as voor de bovenste turret met een verplaatsing van + 50/- 50 mm. De machine telt in totaal acht bestuurde assen. De servomotor-gestuurde turrets onderscheiden zich door een korte indexeertijd van 0,2 s. Hoofd- en subspil hebben een stafdoorlaat van 65 mm, de maximale draaidiameter boven het bed bedraagt 230 mm en de maximale lengte tussen de centers 700 mm.

 

CompactCell

Met de CompactCell, een vijfassig horizontaal bewerkingscentrum volgens het portaalprincipe, betreedt Handtmann nu ook het marktsegment van de wat kleinere productformaten: werkbereik van 2.650 mm x 1100 mm x 550 mm. De maximale ijlsnelheden bedragen 60 m/min, bij een versnelling tot 0,5g. De machine is standaard uitgerust met een palletwisselsysteem.

handtmann

De spindel heeft bij de CompactCell een vermogen tot 75 kW en het toerental kan oplopen tot 30.000 min-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven