Draaien en frezen met Haas op de Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Draaien en frezen met Haas op de Metavak

Een Haas draaimachine met aanvoerapparaat (foto: Haas)

Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation zal tijdens de komende Metavak in Gorinchem de draaimachine ST-25Y met stafaanvoer en de freesmachines VF-2SS en MiniMIll presenteren.

De ST-25Y draaimachine biedt naast aangedreven gereedschap en C-as programmering als extra een Y-as met een bereik van ± 50,8 mm.  De Y-as verplaatsing is vrij programmeerbaar waardoor ook helicodale interpolatie in zowel de X- als Z-richting mogelijk en ook schroefdraadfrezen. Haas Automation toont de ST-25Y met een Haas bar feeder.

Frezen

Op freesgebied presenteert Haas Factory Outlet het verticale bewerkingscentrum VF-2SS. Dit snelle verticale bewerkingscentra van Haas biedt de mogelijkheid te frezen met hoge toerentallen, een hoge acceleratie en is uitgerust met een gereedschapsnelwisselsysteem. De VF-2SS heeft een werkbereik van 762 mm (X)  x  406 mm (Y)  en 508 mm in de Z-as. Haas heeft het kleinste bewerkingscentrum, de MiniMill, op punten van gebruiksgemak en productiviteitsverhoging verbeterd. De MiniMill heeft een werkbereik van 406 mm (X)  x 305 mm (Y) en 254 mm in de Z-as, een 5,6 kW hoofdmotor met een toerental van 6.000 omw/min en een tienstations gereedschapsmagazijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven