Draai-freescentrum MAG op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Draai-freescentrum MAG op AMB

MAG toont op de AMB in Stuttgart (D), die vandaag begonnen is, de nieuwste versie van de DVT-serie verticale draaimachines. Deze machine, de DVT 630 TM (Turn-Mill) is uitgerust met twee gereedschapsrevolvers, lineaire aandrijvingen, een extra boor-freesspil met HSK 63 opname en een gereedschapsmagazijn, waardoor de machine een draai-freescentrum wordt.

Een van de revolvers van de nieuwe MAG DVT 630 TM is uitgerust met aangedreven gereedschappen en heeft een extra slag van 240 mm in de Y-as. Hiermee kunnen boor- en freesbewerkingen buiten het middelpunt uitgevoerd worden. Bij de rechter kruisslede van de stationaire draaispil wordt, in plaats van een gereedschapsrevolver, een boorspindel ingezet (47 kW, 128 Nm bij 40% inzet, HSK 63 opname). Het geïntegreerde gereedschapsmagazijn heeft een capaciteit van 50 gereedschappen.

 

MAG DVT 630 TM op AMB 2012

De nieuwe DVT 630 Turn Mill van MAG kan draaien en frezen in één machine (foto’s: MAG)

 

In de X-as worden ook de werkstukken van de opname van toevoerband tot aan het einde van de bewerking getransporteerd. Om de transporttijd in de machine te minimaliseren, wordt voor beide kruissledes een lineaire motor ingezet voor de aandrijving van de X-as. Hiermee gaat de ijlsnelheid omhoog van 45 m/min naar 60 m/min en accelereert de machine  sneller tot 3 m/s2MAG DVT 630 TM op AMB

De takttijd van het complete verspaningsproces op het draai-freescentrum DVT 630 TM werd met 25 procent gereduceerd

 

MAG wordt in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder THO in Best.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven