Nieuws

Draadloze trillingsmonitoring via Opex

I-care introduceert ‘Wi-care as a service’. De industriële dienstverlener stelt hiermee de eerste organisatie te zijn die draadloze trillingsmonitoring aanbiedt als Opex-oplossing, waarbij dus betaald wordt naar gebruik. Met deze nieuwe dienst wil I-care het voor bedrijven gemakkelijker maken om Industrie 4.0 in te voeren.

Veel bedrijven zijn inmiddels klaar voor een transitie naar Industrie 4.0, blijkt uit marktonderzoek dat I-care eerder heeft uitgevoerd. Toch is zo’n 85% van de industriële productiemiddelen nog niet verbonden. I-care biedt schaalbare oplossingen die inspelen op de behoeften bij het bedrijf.

“Wij geloven in een model dat opdrachtgevers de mogelijkheid biedt om snel nieuwe technologieën te implementeren”, zegt Pieter van Camp, CCO van I-care.

Van dataverzameling naar -rapportages

Binnen Wi-care as a service spelen data een belangrijke rol. Ten eerste helpt I-care klanten (de opdrachtgevers) met het selecteren van hun optimale manier van dataverzameling.

Vervolgens zetten de data-analisten deze gegevens om in bruikbare informatie en KPI’s, die de opdrachtgever zelf kan raadplegen op een visueel dashboard.

“Dankzij deze datarapportages kunnen klanten proactief handelen, kosten verlagen en de uptime verhogen”, aldus Van Camp.

‘Makkelijk op te schalen’

De implementatie van draadloze monitoring kent veel obstakels, waaronder kapitaalbehoeften, infrastructuur en upgrades naar de nieuwste technologie.

“Daarnaast brengen monitoringdiensten de betrouwbaarheid van bewakingsapparatuur  en de kwaliteit van analyse en -dienstverlening de nodige uitdagingen met zich mee”, vertelt Van Camp.

“Dankzij het Opex-model is onze dienst niet alleen betrouwbaar, maar ook gemakkelijk op te schalen.”  

Opex: kostenverrekening naar gebruik

“Uit ons onderzoek bleek dat veel partijen graag op een andere manier de overgang naar draadloze trillingsmonitoring willen financieren. Zeker bij een implementatie op grote schaal, waarbij soms tienduizenden gemonteerde apparaten onder handen moeten worden genomen, is een op Opex-gebaseerd leveringsmodel veel aantrekkelijker.”

Wi-care as a service verrekent kosten naar gebruik (inclusief hardware, installatie, analyse, rapportage, ondersteuning en garantie). Daardoor hoeven opdrachtgevers veel minder kapitaal te reserveren.”

Maintenance 4.0

I-care is wereldwijd specialist in voorspellend onderhoud en betrouwbaarheid. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in België, helpt industriële klanten bij het adviseren, implementeren, verankeren en onderhouden van hun Asset Health Strategies en begeleiden naar maintenance 4.0.

Het bedrijf ondersteunt klanten om gegevens wereldwijd te verzamelen, organiseren en analyseren om de industriële efficiëntie te optimaliseren.

Wat vindt u?

Is er behoefte aan pay-per-use?

De stelling:

Betalen naar gebruik: goed idee!

  • Ja. Het biedt flexibiliteit en een eerlijker manier van afrekenen. (58%)
  • Nee. De kosten zullen uiteindelijk hoger uitvallen. (25%)
  • Nee hoor. Het is een niche. Leasen of kopen zijn betere opties. (17%)
  • Ja, voor de markt een goede optie. Voor mijzelf hoeft het niet. (0%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven