Dr. Prokop (Trumpf) nieuwe CEO Emag • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dr. Prokop (Trumpf) nieuwe CEO Emag

Van links naar rechts: Dr. Mathias Klein (Chief Sales Officer, CSO), Dr. Prokop (CEO) en Sven Hartwich (Chief Financial Officer, CFO) (foto: Emag).

Dr. Heinz-Jürgen Prokop, CEO Machine Tools bij Trumpf en tevens lid van de groepsdirectie, is de nieuwe CEO van Emag. Het bedrijf krijgt met hem een uitgebreide knowhow, want Dr. Prokop is al meer dan 30 jaar actief in de machinebouw en heeft ook veel managementervaring bij verschillende bedrijven.

Voor hij bij Trumpf werkte, was hij onder meer algemeen directeur bij Thyssen/Krupp in Essen, Fritz Studer AG in Zwitserland en Frigoblock Grosskopf GmbH.

“Ik ben met open armen ontvangen bij Emag en kijk erg uit naar de nieuwe taken en de samenwerking met mijn nieuwe collega’s”, zegt Prokop, die in juli de nieuwe Emag-CEO is geworden. “De omstandigheden zijn ideaal. Emag is uitstekend gepositioneerd op de markt met een breed scala aan technologieën voor serie- en individuele productie.”

Hij geeft aan de “nieuwe uitdagingen van digitalisering en duurzaamheid aan te gaan met een jong, innovatief ontwikkelingsteam”.

“In de afgelopen jaren is met Edna een overtuigend IoT-concept ontwikkeld, het Emag dna, dat waardevolle gegevens oplevert voor zowel productieoptimalisatie als kwaliteitsbewaking en ideaal is voorbereid op toekomstige eisen.”

De groep liet op de AMB zien hoe dit concreet vorm kan krijgen, met nieuwe machine met bijbehorende automatiseringsoplossingen. Ze laden zichzelf zelfstandig en kunnen eenvoudig in grotere productielijnen worden geïntegreerd.

“Door de koppeling van de afzonderlijke machines kan een onderdeel verschillende bewerkingsstappen doorlopen zonder tussenkomst van buitenaf. Met het oog op het toenemende tekort aan geschoolde werknemers worden deze systemen, die na installatie autonoom werken, steeds belangrijker.”

Dr. Prokop is nieuw, de overige functies van het managementtrio bij Emag blijven ongewijzigd. Dr. Mathias Klein is al sinds mei 2021 Chief Sales Officer (CSO) en Sven Hartwich is sinds januari 2020 Chief Financial Officer (CFO). De vorige CEO en aandeelhouder Markus Heßbrüggen, die sinds 1996 bij het bedrijf werkzaam was, volgt zijn vader op als voorzitter van de adviesraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven