DP Technology introduceert Esprit 2017 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DP Technology introduceert Esprit 2017

Esprit is slimmer geworden en het programmeren kan nog sneller (afbeelding: DP Technology)

CAM industrie innovator DP Technology kondigt de Esprit 2017 release aan, de nieuwste versie van zijn topproduct. Esprit 2017 zorgt voor een slimmer, eenvoudiger en sneller bewerkingsproces met efficiënte gereedschapsbanen, gestroomlijnde gebruikersinterface en grotere rekenkracht.

Nieuw bij Esprit 2017 is onder andere een nieuwe drie-assen Global Finishing cyclus die een complete oplossing biedt voor het verticaal/ondiep frezen van complexe werkstukgeometrieën. Global Finishing optimaliseert de bewerking door bij complexe werkstukken de meest geschikte gereedschapsbaan te kiezen op basis van een analyse van het model en een enkele drempelhoek. Z-as snijpassages worden toegepast bij verticale zones en excentrische overgangen naar ondiepe zones door gebruik te maken van verfijnde logica die voorrang geeft aan de continue beweging van de gereedschapsbaan tussen verticale en ondiepe zones boven een gladdere afwerking. Een tijdbesparende optie creëert in het 3D-model een gereedschapsbaan waarmee de bewerking kan worden uitgevoerd via openingen en gaten, zonder dat het gereedschap hoeft te worden gestopt of terug getrokken.

Rekentijden drastisch omlaag

Het herontwerp van de Esprit vlak-cyclus vermindert het aantal benodigde stappen voor het vlakfrezen van een werkstuk aanzienlijk. Up-to-date intelligentie met betrekking tot ‘stock-automation’ is nu ingebouwd voor vlakfrezen, pocketing en contourfrezen ten behoeve van een snellere, betrouwbare programmering. De geautomatiseerde stock engine in Esprit 2017 is verbeterd waardoor de rekentijden drastisch worden verminderd van minuten tot seconden voor frees, pocketing en contour bewerkingen. Dit is ook gedaan bij Esprit’s drie-assig bewerken zodat de ‘stock-automation’ in aanzienlijk kortere tijd kan worden berekend, zelfs bij complexe onderdelen.

Lastige profielen bij EDM draadvonk werkstukken kunnen nu efficiënter worden gesneden met vernieuwde ondersteuning voor open profielen in EDM pocketing. Wanneer een profiel wordt onderbroken door kleine of vreemd gevormde openingen, kan de draad in Esprit 2017 zo worden geprogrammeerd dat deze openingen worden genegeerd voor een simpele ‘slug drop’, gevolgd door nauwkeurige kernloze pocketing die alleen de kleine materiaalpockets wegvonkt.

Verhoogde efficiency

Ontwikkelingen bij Esprit’s ProfitMilling technologie zorgen voor betere spaanverwijdering en koelmiddeltoegang in gesloten holtes en voor het sneller bereiken van de geprogrammeerde voedingssnelheid. Profitmilling biedt nog andere mogelijkheden om de snijkant nauwkeurig te positioneren langs wanden, aan het begin of einde van de freesbaan en tussen wanden. De verbeterde machineprogrammering is bijzonder voordelig bij het frezen met ronde of groef inserts.

Een reeks verbeteringen bij het vijfassig frezen heeft de efficiency verder verhoogd bij een breder scala afwijkende werkstukvormen resulterend in een gladdere en betrouwbare bewerking. Geautomatiseerde bewerking over gaten in oppervlakken, betrouwbare baanverlengingen langs ribben en soepeler positionering van het gereedschap langs wanden met onregelmatige begrenzingen, elimineert het tijdrovende proces van het creëren van extra geometrie bij complexe vijfassige werkstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven