Dormer Pramet neemt Wetmore over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormer Pramet neemt Wetmore over

Dormer Pramet heeft Wetmore Tool and Engineering overgenomen. Dit is een particuliere, in de VS gevestigde producent van klantspecifieke HSS- en volhardmetalen snijgereedschappen.

Wetmore Tool and Engineering is gespecialiseerd in handheld snijgereedschap voor boortoepassingen voor rompbekleding die worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartbedrijven voor nieuwbouw en onderhoud.

De overname versterkt Dormer Pramets positie aanzienlijk en vergroot het productaanbod in de luchtvaartindustrie, met name in markten als de VS, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Onderdeel productmerk

Als onderdeel van de overname wordt het merk Wetmore een onderdeel van het productmerk van Dormer Pramet, evenals de huidige assortimenten Dormer, Pramet, Precision Twist Drill en Union Butterfield.

 “Ik ben heel blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen wat betreft de overname van Wetmore Tool and Engineering”, zegt Stefan Steenstrup, president van Dormer Pramet. “We heten ze van harte welkom bij de Dormer Pramet familie.

Wetmore is al meer dan 60 jaar leverancier van verspanend gereedschap. Het bedrijf staat bekend om zijn nauwkeurige en inzetbare producten in de luchtvaartindustrie. Samen met de proactieve benadering van de klantenservice betekent dit een uitstekende acquisitie, stelt Dormer Pramet, zowel op strategisch gebied als op het gebied van de bedrijfscultuur.

Op zelfde voet verder

“Wat ons betreft kunnen beide bedrijven op dezelfde voet doorgaan. Ondertussen groeien we door en breiden we onze aanwezigheid uit in de luchtvaartindustrie. Dit biedt ons een aanzienlijke merkherkenning, niet alleen in de VS, maar wereldwijd.”

Bestaande klanten van Wetmore blijven de producten en services van het bedrijf krijgen. Daarnaast hebben ze nu toegang tot het uitgebreide aanbod aan volhardmetalen en wisselplaat gereedschappen van Dormer Pramet.

“Op dezelfde manier zal het merk Wetmore vertrouwd worden voor klanten van Dormer Pramet over de gehele wereld. Dit gebeurt via ons bestaande, wereldwijde distributie- en verkoopnetwerk.”

Jerome David, CEO bij Wetmore Tool and Engineering, blijft op zijn post en heeft een belangrijke toezichthoudende rol bij de transitie als lid van het senior-managementteam van Dormer Pramet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven