Dormer Pramet lanceert veelzijdige serie frezen en wisselplaten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormer Pramet lanceert veelzijdige serie frezen en wisselplaten

Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen en wisselplaten nog verder uitgebreid. (foto’s: Dormer Pramet)
Dormer Pramet lanceert een veelzijdige nieuwe serie frezen en wisselplaten. Deze aanvulling op het al uitgebreide assortiment frezen van het bedrijf is een flexibele optie ter ondersteuning van vele uiteenlopende wisselplaatvormen en toepassingen die lopen van voor- tot nabewerken.

 

Dankzij de universele freesbody, die geschikt is voor achtkantige, ronde en vierkante wisselplaten, vermindert de nieuwe Pramet SOD05-frees de tijd voor het verwisselen van gereedschap en de voorraadkosten. Daarnaast kan deze frees – verkrijgbaar in een breed maatbereik van 32 tot 125 mm – toegepast worden voor vlakfrezen, hoekfrezen, sleuffrezen, insteekfrezen en hellingfrezen in staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferromaterialen.
De nieuwe Pramet-frees is verkrijgbaar in een breed diameterbereik en kan toegepast worden voor vlakfrezen, hoekfrezen, sleuffrezen, insteekfrezen en hellingfrezen.


Wisselplaten

Ter ondersteuning van de nieuwe frees heeft Dormer Pramet de serie met achtkantige (OD), ronde (RD) en vierkante (SD) wisselplaten uitgebreid. De OD-wisselplaat heeft acht snijkanten en een lage benodigde snijkracht, waardoor hij een efficiënte oplossing is voor vlakfrezen. De RD-wisselplaten op hun beurt zijn geschikt voor voorbewerken, ondiep contourfrezen en hellingfrezen met hoge voeding.

De SD-wisselplaten zijn voorzien van vier snijkanten en optioneel verkrijgbaar in een 90°-uitvoering voor hoekfrezen, waarbij een snedediepte van wel 10 mm mogelijk is. Alle wisselplaattypen hebben dezelfde radiale en axiale posities van de snijkanten, wat het programmeren van CNC-machines en handmatige toepassingen vergemakkelijkt.

 

Kleine diameters

De Pramet-frees voor kleine diameters (12 tot 40 mm) biedt aanvullende efficiënte freesmogelijkheden.

Intussen heeft Dormer Pramet een nieuwe serie frezen voor kleine diameters (12 tot 40 mm) aangekondigd om het aanbod van efficiënte freesopties nog verder te vergroten. Omdat de frezen een groot aantal tanden hebben, is de productiviteit toegenomen en zijn ze ideaal voor draaifrezen.

Ter ondersteuning van deze nieuwe frees is een serie efficiënte SOMT 05-wisselplaten ontwikkeld. De enkelzijdige wisselplaten hebben vier snijkanten, zijn geschikt voor algemene bewerkingen en kunnen een snedediepte van maximaal 4,5 mm halen.
De wisselplaten kenmerken zich door een puntige geometrie met een smalle positieve T-fase en kunnen gebruikt worden voor vlakfrezen, ondiep sleuffrezen en insteekfrezen in staal, roestvast staal en gietijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven