Dormer Pramet breidt boorassortiment uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormer Pramet breidt boorassortiment uit

Hydra boren.

Dormer Pramet heeft zijn assortiment Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, met de introductie van een volhardmetaalboor voor aluminium en de toevoeging van een centreerboor. Ook is er de Force N, volhardmetaal boor voor alle soorten aluminium.

De Hydra boor is een kosteneffectieve optie voor het boren van grote diameters en is geschikt voor constructieve en algemene engineeringtoepassingen. De volhardmetalen wisselkoppen voor het bewerken van staal, rvs en gietijzer vormen een eenheid met de gereedschapstalen boor.

Bestaande bodyopties – 3xD, 5xD en 8xD – zijn uitgebreid met een 12xD voor diepgatboren en een 1.5xD optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten zoals startgaten voor de 8xD en 12xD uitvoering.

‘Hoge prestaties’

De boorbody’s bieden constant hoge prestaties, zelfs na talloze kopwisselingen. Alle boren zijn voorzien koelmiddelkanalen om de snij-efficiëntie en spaanafvoer te verbeteren. De optimale passing tussen boortip en body maximaliseert de stijfheid van het gereedschap en zorgt zo voor een uitstekende gatnauwkeurigheid en uiterst nauwe toleranties, aldus het bedrijf.

“Ook passen in één body meerdere maten volhardmetalen wisselkoppen waardoor er minder belasting van de voorraad ontstaat. Daarnaast kunnen de koppen gemakkelijk worden gewisseld zonder dat de body van de spil wordt verwijderd. Hierdoor wordt de machinestilstand geminimaliseerd.”

VHM Force-N 

Daarnaast heeft Dormer Pramet zijn assortiment VHM Force-boren voor gatbewerkingen uitgebreid met een boor voor alle soorten aluminium, van zachte tot abrasieve kwaliteiten.

Force N-boren (foto’s: Dormer Pramet).

De spaangroef- en snijgeometrie van het nieuwe assortiment Force N-boren heeft een spiraalhoek van 32°. Deze draagt bij aan het breken van spanen in kleine, hanteerbare deeltjes en verkleint de uitgangsbramen die bij het boren in zacht materiaal kunnen ontstaan.  

Force N-boren die een hoog spaanvolume bij lage voedingskrachten bieden voor een betere kwaliteit van de gaten en een hogere productiviteit, zijn leverbaar in lengtes 5xD en 8xD met koelkanaal.

Het bestaande assortiment volhardmetaalboren van Dormer Pramet omvat Force X-boren die voor een verscheidenheid aan materialen geschikt zijn en Force M-boren voor roestvast staal.

Volhardmetaalboor

Tot slot heeft Dormer Pramet een nieuwe volhardmetaalboor geïntroduceerd voor snel en nauwkeurig centreren. De R125 heeft een 150° zelfcentrerende puntgeometrie, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in combinatie met high-performance boren met punthoeken van rond de 140°.

Deze boor biedt consistente prestaties en repeteerbaarheid in alle materialen, een meerlaagse TiAlN-coating voor een langere standtijd, verbeterde stabiliteit van de snijkant en perfecte bescherming tegen slijtage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven