Dormer halveert productietijd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormer halveert productietijd

Voor het boren van honderden gaten van Ø 20,25mm in warmtewisselaar platen voor de aardolie-industrie, werd door het Jordanische bedrijf JordanAmco een veelzijdige oplossing gezocht. Behalve de verschillende diepten boren met een hogere productiviteit, maar ook gelijkblijvende nauwkeurige toleranties en strenge kwaliteitseisen stelden hoge eisen aan het gereedschap.

Dormer Tools adviseerde de ‘Hydra drill’ – uitgevoerd als HSS body en verwisselbare VHM boortip (R950). Ten behoeve van het bij JordanAMCO boren in pakket met een materiaaldikte van 10mm en een benodigde boordiepte van 75 mm, leverde Dormer de 3xD (H853) en 5xD (H855) Hydra boren. De ketelplaat is een moeilijk te verspanen materiaal in deze toepassing. Het was altijd lastig om een goede spaanafvoer te realiseren. Met HSS boren zou deze klus 18 uur hebben gevergd, maar met de Dormer Hydra drill koste het slechts 8 uur.

 

Warmtewisselaar plaat Dormer

Met de Hydra drill was het niet meer nodig om een ruimbewerking uit te voeren aangezien de gaten al voldeden aan de gestelde eisen. Dus hiermee werd nog een extra bewerking uitgespaard (foto: Dormer)

 

Lloyd Allen, technical consultant bij JordanAMCO, zegt: “De ketelplaat is een moeilijk te verspanen materiaal in deze toepassing. Het was altijd lastig om een goede spaanafvoer te realiseren. Aangezien tijd geld is in deze industrie, hebben we dus een substantiële besparing gerealiseerd. Tevens was het niet meer nodig om een ruimbewerking uit te voeren aangezien de gaten al voldeden aan de gestelde eisen. Dus hiermee werd nog een extra bewerking uitgespaard.”

 

 

Deze video laat zien hoe warmtewisselaars gemaakt worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven