Dormatec met eigen stand op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormatec met eigen stand op EMO

Dormatec is met een eigen stand op de EMO Hannover 2013 aanwezig (hal 6, stand 066). Hier worden naast Kemtech hogedruk-koesmeersystemen tevens de Air Cleaner luchtfiltratie-systemen gedemonstreerd. De luchtfiltratiessystemen zorgen ervoor dat de warmte, geuren en giftige stoffen die tijdens het verspaningsproces vrijkomen effectief worden gefilterd en afgevoerd.

Idee achter hogedrukverspanen is dat het koelsmeermiddel onder hoge druk direct op het snijvlak gericht wordt. Daardoor neemt de warmte-ontwikkeling ter plaatse van het snijvlak drastisch af, waardoor spanen sneller afbreken, makkelijker worden afgevoerd en de beitelpunten minder snel slijten. Dormatec Environment Solutions (dochterbedrijf  van Dormac) levert hiervoor ondermeer hogedruksystemen van Kemtech die er voor zorgen dat het koelsmeermiddel  onder 70 bar direct op het snijvlak wordt richt. Dormatec levert deze systemen aan diverse machineleveranciers in Nederland en Duitsland.

 

Koelen geïntegreerd

Door met een hoge druk (hoger dan 40 bar) te verspanen, stijgt de temperatuur van het koelmedium wat ten koste gaat van de thermische stabiliteit van de machine. Met het oog op deze ontwikkeling heeft Dormatec in samenwerking met de fabrikant Kemtech een hogedruk-unit ontwikkeld met geïntegreerde koelinstallatie. Deze unit zorgt ervoor dat de koelvloeistof met een constante temperatuur door de hogedrukpomp naar de machine wordt gevoerd. Deze nieuwe VF70-30 unit hogedrukkoelunit (foto hierboven) is uitgerust met een ingebouwde frequentieregelaar die in combinatie met drukopnemers continu de druk in het systeem meet en bij iedere verandering  het motorvermogen aanpast waardoor de gewenste druk constant blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven