Dormac stapt in gantry loaders • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormac stapt in gantry loaders

Dormac matrixraster draaiend (foto's: Dormac).

Dormac Productie Automatisering, onderdeel van Dormac CNC Solutions, heeft haar programma uitgebreid met gantry loaders. Daarmee biedt DPA een oplossing om het beladen en ontladen van producten aan draaimachines en bewerkingscentra te automatiseren.

Het programma omvat 2-, 3- en 4-assige gantry loaders, voorzien van pneumatische grijpers. Aan de aan- en afvoerzijde biedt het programma keuze uit een magazijn met draaibare stapelaar, matrix-type lademagazijn, matrixraster draaiend en vast, of een roterende stocker.

Gantry loader voor draaimachines.

Geïntegreerd

De DPA gantry loaders worden separaat geprogrammeerd met een zeer eenvoudige, Nederlandstalige besturing en hebben een elektronisch handwiel. Daarmee kunnen de armbewegingen eenvoudig en nauwkeurig gekalibreerd en ingesteld worden, aldus het bedrijf. De gantry loaders worden door DPA bij automatiseringsprojecten zelf geïntegreerd.

‘Keep it Simple’

Dormac Productie Automatisering richt zich op het beladen en ontladen van draai- en freesmachines, vanuit het idee ‘Keep It Simple’. Omdat iedere cel eenvoudig in gebruik en probleemloos moet werken, zet het bedrijf toegankelijke en betaalbare automatiseringsoplossingen in.

Behalve gantry loaders ontwikkelt DPA ook oplossingen met gerobotiseerde machinebelading, voor de handling van zowel lichtere als zwaardere producten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven