Doosan Puma 700LM bij Diepenmaat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan Puma 700LM bij Diepenmaat

“Veel degelijkheid voor een aantrekkelijke prijs”, dat is de ervaring van directeur Eduard Diepenmaat van Machinefabriek Diepenmaat in Neede met de Puma draaimachines van Doosan. “De machines passen wat dat betreft ideaal bij ons marktsegment.” Volgens Dormac CNC Solutions in De Goorn, dat Doosan in Nederland vertegenwoordigd, komt deze prijsprestatie-verhouding met name tot zijn recht in het gebied van de grotere draaidiameters, tussen ruwweg 350 mm en 800 mm.

“Sneller, groter en met meer vermogen”, dat waren de belangrijkste eisen die Diepenmaat stelde toen bij Machinefabriek Diepenmaat de aanschaf van een nieuwe draaimachine aan de orde kwam. Die eigenschappen vond hij allemaal terug in de Puma 700LM van Doosan. De machine heeft een draaidiameter boven het bed van 1030 mm en de lengte tussen de centers bedraagt 3200 mm. Diepenmaat: “De markt vraagt steeds grotere werkstukken, daar ligt voor ons de uitdaging. Met de Puma 700LM hebben we op dat punt duidelijk meer mogelijkheden gecreëerd.”

  Doosan Puma in actie bij Diepenmaat

De Puma700LM bij Machinefabriek Diepenmaat geleverd door Dormac. “Goede draaiprestaties voor een redelijke prijs” (Foto: Doosan/Dormac en Jan Oonk, bekijk hier de foto’s van ons bezoek aan Doosan in Duitsland)

 

Fors draaiwerk

De hoofdspil op de machine heeft een vermogen van 45 kW (piekvermogen gedurende 30 min) en de torquemotor is drietraps geschakeld om over het hele bereik de optimale prestaties te kunnen leveren. Het koppel bedraagt 6605 Nm en het toerental kan oplopen tot 1.500 min-1. De turret telt twaalf (aangedreven) gereedschapposities. De aangedreven gereedschappen hebben een vermogen van 11 kW, voor Diepenmaat voldoende om ook echt aanvullende freesbewerkingen uit te kunnen voeren. De takttijd bedraagt slechts 0,25 s, al is dat bij het forse draaiwerk zoals dat bij Machinefabriek Diepenmaat aan de orde is minder relevant.

 

Kleinere Puma

Een afweging die voor Diepenmaat ook heeft meegespeeld zijn de goede ervaringen met een kleinere Puma 350 die eerder werd aangeschaft. “Deze machine functioneert al negen jaar heel betrouwbaar en zonder problemen. Alle lampjes doen het nog.” Dat bewijs van degelijkheid van de Zuid-Koreaanse machinebouwer gaf uiteindelijk de doorslag bij de keuze voor de Puma 700LM.

 

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over de Puma 700LM van Doosan bij Machinefabriek Diepenmaat in Neede. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven