Doosan 'dubbelt' tijdens EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan ‘dubbelt’ tijdens EMO

De Doosan DMP500/2SP heeft behalve een dubbele freesspil ook een dubbele gereedschapswisselaar.

Doosan Machine Tools toont tijdens de EMO in Hannover op haar stand 22 machines, waarvan 10 op draaigebied en 12 op freesgebied. De machinefabrikant uit Zuid-Korea zet zwaar in op voortdurende vernieuwingen, aan de hand van doorontwikkeling en uitbreiding van bestaande en nieuwe modellen. Dubbele spindels spelen hierbij een belangrijke rol. Eén van de highlights wordt het twin spindle draaicentrum PUMA TW2600GL.

Bij nagenoeg alle productgroepen zijn de verbeteringen terug te vinden in hogere acceleratie en deceleratie, hogere ijlgangsnelheden, hoger koppel in de lage toerentallen, thermische compensatie en procesmonitoring. Ook is de oliesmering grootschalig vervangen door vetsmering, waarmee de fabrikant haar reputatie op het gebied van Green Machining hoog houdt.

PUMA TW2600GL

De PUMA TW2600GL is uitgerust met dubbele, naast elkaar opgestelde spindels en een snelle gantryloader. De machine levert een extreem korte indexeringstijd van de turret, een minimale downtime en een zeer hoge productiviteit. De PUMA TW2600-serie biedt, met 18,5 kW vermogen op de spillen, standaard een zware verspaningscapaciteit.

DMP 500/2SP

Het concept van dubbele spindels zit ook in de DMP 500/2SP. Dit nieuwe bewerkingscentrum heeft behalve een dubbele freesspil ook een dubbele gereedschapswisselaar. Daarmee biedt Doosan een freessysteem waarmee de productie verdubbeld kan worden ten opzichte van een bewerkingscentrum met enkelvoudige spil. Deze machine, ontworpen om kleine onderdelen in een hoog volume te bewerken, levert een hoge nauwkeurigheid binnen een gebruiksvriendelijke werkomgeving, zelfs bij een spilsnelheid van 12.000 rpm. Beide spindels zijn direct gekoppelde spindels met een maximaal vermogen van 18,5 kW.

Extra lower turret

Op het gebied van multi-tasking machines zet Doosan de ontwikkelingen door, zowel voor kleinere modellen, 6/8 inch klauwplaat, als grotere modellen, 21/24 inch klauwplaat. Doosan zal tijdens de EMO de bestaande modellen SMX 2600ST en SMX 3100ST tonen, uitgevoerd met een extra lower turret, waarmee de mogelijkheden voor multi-tasking nog verder zijn uitgebreid.

Doosan, in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions, staat op de EMO Hannover in hal 27, stand A20.

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven