Doosan cobots via Dormac • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan cobots via Dormac

Dormac CNC Solutions heeft het officiële dealerschap van Doosan Robotics verworven, om Doosan cobots in Nederland te gaan verkopen. Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt er gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa.

Doosan Robotics in Zuid-Korea beschikt over een productiefaciliteit voor 7.000 cobots en verwacht een jaarlijkse omzetgroei van 20%. De productiefaciliteit is gekoppeld aan de doelstelling om op dit gebied binnen drie jaar tot de marktleiders te behoren.

Complexe taken

De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid (dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren) en een nauwkeurige krachtregeling. Dankzij het robuuste softwareplatform zijn ze ook betrouwbaar, geeft Doosan aan.

Met deze eigenschappen kunnen de cobots complexe taken uitvoeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving.

Directeur Joost Verschure van Dormac ziet de cobots van Doosan Robotics daarmee als ‘perfect inzetbaar voor automatisering van machinebelading en andere uit te voeren handelingen in de productie’.

Er is een gevarieerd productgamma cobots met een laadvermogen van 6 tot 15 kg en een werkbereik van 0,9 tot 1,7 meter. Het is voor het eerst in Europa gepresenteerd op vakbeurs Automatica.

Tijdens Open Huis

De cobots worden in Nederland gepresenteerd tijdens het Open Huis van Dormac, op 22 en 23 november in De Goorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven