Doosan benadrukt multitasking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan benadrukt multitasking

Een van de noviteiten: Het DVF 5000 5-assig bewerkingscentrum met turn-key palletwisselsysteem (foto: Dormac).

Doosan Machine Tools legt tijdens de EMO de nadruk op de toepassing van multitasking technologieën en automatiseringsoplossingen. Dit omdat er vanuit de industrie momenteel veel vraag is naar automatisering bij de machines en naar bewerkingsmachines met een hoger rendement.

De leverancier van machines voor draai- en freesbewerkingen toont op de eigen stand een 20-talt high-end, multitasking en meerassige bewerkingscentra, waaronder 6 nieuwe types machines en automatiseringsoplossingen.

Multitasking draaicentra

Nieuw in de SMX serie multitasking draaicentra met B-as freesspil, is de versie met een extra 12-stations onderrevolver. Dankzij de linker- en rechterspil en de extra onderrevolver in combinatie met de freeskop, stelt dit nieuwe model Puma SMX3100ST de gebruiker in staat om elke gewenste vorm snel te bewerken.

De cyclustijd is tot 75% te verkorten bij de productie van kleinere series van de meest uiteenlopende producten (high mix, low volume), geeft Doosan aan. Door het gebruik van een orthogonale structuur heeft de Puma SMX3100ST een werkbereik van 695 mm in de X-as en 300 mm in de Y-as. “Daarmee heeft de bewerkingsmachine het grootste bereik van alle machines in deze klasse”, geeft het bedrijf aan.

Compacte multitaskers

Om de positie in multitasking-oplossingen verder te onderstrepen, presenteert Doosan in Hannover het complete assortiment 5-assige bewerkingscentra, waaronder de nieuwe DVF 5000, 6500 en 8000. De DVF-serie is een simultaan 5-assig verticaal bewerkingscentrum dat geoptimaliseerd is voor het frezen van een grote verscheidenheid aan complexe vormen.

De DVF 5000 is ontworpen voor simultane 5-assige besturing en nauwkeurige contourbewerking dankzij een 18.5 kW 12.000 rpm spindel en krachtige CNC-besturing. “Het bewerkingscentrum is uitgerust met een 500 mm roterende tafel om het comfort en de efficiëntie van de operator te verhogen en tegelijkertijd de overlappingen tijdens het bewerken te minimaliseren.”

Een noviteit is de turn-key automatiseringsoplossing met een 12 pallets automatisch werkstukwisselsysteem (AWC). Hierdoor is onbemand bewerken mogelijk.

Doosan Machine Tools

Het bedrijf, opgericht in 1976, is een wereldwijd merk voor metaalbewerkingsmachines. Doosan Machine Tools heeft wereldwijd ongeveer 210.000 machines geleverd, heeft 387 verschillende modellen en een netwerk van 162 internationale dealers in 63 landen. Het wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions.

Lees ook: Dossier EMO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven