Doorstart voor Centraalstaal • Metaal Magazine
Nieuws

Doorstart voor Centraalstaal

Centraalstaal, dat onlangs het faillissement moest aanvragen, maakt een doorstart. Het bedrijf uit Groningen splitst in tweeën. CIG Architecture en Ferus Smit nemen elk een deel over.

CIG Architecture uit Groningen neemt de activiteiten op het gebied van buigen/vervormen van staal over, vooral voor afnemers in de scheepsbouw. CIG Architecture is specialist in 3D-gevormde staalconstructies.

Door de overname van dit onderdeel blijven de vervormingsactiviteiten behouden voor de afnemers (waaronder scheepswerven in het noorden van het land)..

Scheepswerf Ferus Smit uit Hoogezand neemt de staalpakketten over. Dat maakt dat de voormalige afnemer nu zelf deze pakketten gaat produceren, eveneens voor afnemers in de scheepsbouw (scheepswerven in Westerbroek en het Duitse Leer). Daarvoor wordt FSStaalbewerking opgericht.

Door de staalpakketten in eigen beheer te produceren, wordt Feris Smit dus niet meer afhankelijk van een externe partij. 15-20 vakmensen die bij Centraalstaal werkten, komen in dienst van FS-Staalbewerking, meldt het bedrijf. Zij zullen zorgen voor de levering van de staalpakketten.

In totaal kunnen zo’n 30 van het 70-tal medewerkers van Centraalstaal na de doorstart hun baan behouden. De curator verwacht dat de andere 40 vaklieden weer snel elders aan de slag kunnen, zeker omdat veel metaalbedrijven vacatures hebben.

Centraalstaal is ooit opgezet door enkele noordelijke werven voor de levering van stalen bouwpakketten. Het bedrijf had te maken met concurrentie die goedkoper staal kon snijden. Ook de hoge staalprijs kan als oorzaak van het faillissement worden gezien. Tijdens covid is staal ongeveer in prijs verdubbeld. Dat stelt RTV Noord.

Lees ook:

Centraalstaal failliet (8 juni 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven