'Don Amado' op weg naar Mexico • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Don Amado’ op weg naar Mexico

De Diving Support Vessel ‘Don Amado’ is eind december 2008 opgeleverd. Het schip is inmiddels op weg naar Mexico waar het zal worden ingezet voor constructie- en onderhouds werkzaamheden van offshore installaties en takel- en duikwerkzaamheden op zee.

De Boer Staal heeft voor dit schip 2300 ton plaatstaal en 400 ton Holland profielen in Grade A scheepskwaliteit geleverd.

 

 

Don Amado in scheepswerf                   De “Don Amado” op de scheepswerf  

 

De “Don Amado” is het eerste schip van een serie van drie Diving Support Vessels die Scheepswerf De Hoop bouwt in opdracht van het bedrijf Oceanografia uit Mexico. Scheepswerf De Hoop kan bogen op een goede reputatie in het ontwerpen en bouwen van Diving Support Vessels. De “Don Amado” is gebouwd in Lobith en daarna over de rivier de Waal naar Rotterdam getransporteerd. Vóór het transport is het stuurhuis verwijderd, omdat het schip anders onderweg in aanvaring zou komen met een aantal bruggen. Na een reis van zestien uur is de “Don Amado” in Rotterdam aangekomen en is de stuurhut weer op het schip geplaatst. Het schip is verder afgebouwd en voorzien van een grote hijskraan met een capaciteit van 300 ton.

 

Don Amado onderwegNa een succesvolle proefvaart is de “Don Amado” eind december 2008 opgeleverd en naar Mexico vertrokken. De “Don Amado” is 105 meter lang, 24 meter breed en biedt plaats aan 250 personen. Het schip wordt in Mexico nog verder uitgerust met een duiksysteem voor twaalf personen waarmee tot een diepte van 300 meter kan worden gedoken. Tevens beschikt het schip over een helikopterplatform zodat de medewerkers per helikopter van en naar het schip kunnen worden gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven