Doelmatig gereedschapbeheer bij Gühring • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doelmatig gereedschapbeheer bij Gühring

Op de stand van Gühring Nederland wordt tijdens de Techni-Show 2012 het accent gelegd op het thema doelmatig gereedschapbeheer. Al ruim een decennium ontwikkelt Gühring computerondersteunde TM-systemen (Tool Management), die inmiddels hun weg gevonden hebben naar de Nederlandse metaalverwerkende bedrijven.

Het systeem van Gühring omvat veel aspecten van het gereedschapbeheer: voorraadadministratie en automatische bestelling, gestructureerd voorraadbeheer, gepersonaliseerde uitgifte, datamanagement, herslijpprocedures, minimalisering van gereedschapkosten en betrouwbare opslag. Het is een alternatief voor de traditionele, veelal ongestructureerde gang van zaken in menige onderneming en maakt tevens een einde aan tijdrovend zoeken, misgrijpen en de vorming van privévoorraadjes door individuele werknemers.

 

Compact systeem

De TM-gereedschapkast vormt de basismodule van het systeem, dat vergaand klantspecifiek kan worden ingericht. Zo zijn er afnemers die investeerden in een uitgiftestation met meerdere ‘satellietkasten’, terwijl anderen de gereedschapopslag volledig hebben gecentraliseerd. Er zijn omvangrijke systemen geplaatst of een enkele kast, en ook de kasten zelf zijn vergaand flexibel in te richten. Kenmerkend voor de TM-systemen van Gühring is hun open karakter: ze lenen zich niet uitsluitend voor gereedschappen van eigen fabricaat. Op de stand  in Utrecht demonstreert Gühring op dit gebied een compact TM Eco systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven