Nieuws

Docenten op bezoek bij Yamazaki Mazak Europe

Groepsfoto van docenten en begeleiders op bezoek bij Yamazaki Mazak Europe. Ze nemen deel aan het STEM-bedrijventraject@RTC. (foto: Yamazaki Mazak Europe)

In opdracht van het Vlaamse departement Onderwijs en Vorming is een leertraject opgericht voor docenten van het technisch en beroepsonderwijs, het STEM-bedrijventraject@RTC.  Het traject heeft als doel samenwerking te stimuleren tussen bedrijven en onderwijs. Het wil op die manier loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek stimuleren. Yamazaki Mazak Europe is een van de deelnemende bedrijven.

STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics. Het bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. Dertig docenten en begeleiders die deelnemen aan het STEM-bedrijventraject@RTC, bezochten op 31 januari Yamazaki Mazak Europe. Na het onthaal, een bedrijfsvoorstelling en bezoek aan het European Parts center, werd hen het doel van het project uitgelegd.
Mazak stelde een project voor met als thema ‘Multifunctioneel level plaat ontwerpen’ dat scholen verder kunnen uitdiepen, bijvoorbeeld in de vorm van een scriptie. De ochtend werd afgesloten met netwerkgelegenheid en lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven