Nieuws

DMI Mori en Heitec in joint venture automatisering

DMG Mori en Heitec richten samen een joint venture op om de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen te versnellen. Met de joint venture zetten beide bedrijven hun samenwerking voort en verstevigen ze hun marktpositie in automatisering.

In de toekomst zullen alle nieuwe CNC-machines van DMG Mori verkocht gaan worden met een automatiseringsoplossing. Op dit moment heeft 1 op de 4 nieuwe machines van het concern een dergelijke automatisering. Van de 1000 werknemers van de Heitec-groep werken er zo’n 600 aan automatiseringsprojecten.

Digital twin

Het gaat om modulaire automatiseringsconcepten voor kleine en middelgrote metaalbewerkingsbedrijven. De joint venture DGM Mori Heitec in Erlangen heeft als doel een virtuele representatie (een ‘digital twin’) te ontwikkelen. Met virtuele modellen van machines, installaties, robottoepassingen en materiaalstromen, als softwaregebaseerde ondersteuning voor engineeringsprocessen, worden kosten bespaard en de productiviteit verhoogd.

Doorlooptijden omlaag

Digitale engineering maakt, volgens de partners, dat doorlooptijden met zo’n 20 procent omlaag kunnen. De tijd die nodig is voor inbedrijfstelling kan met een ‘digitale tweeling’ zelfs met 80 procent worden verminderd. Dit omdat nieuwe toevoegingen of wijzigingen parallel aan de live-bewerking kunnen worden gepland en getest.

Op de afgelopen EMO stelde DMG Mori-topman Masahiko Mori al dat automatisering een van de speerpunten voor het concern wordt. Van de 80 aanwezige hightech machines daar, draaide de helft onder automatisering. De joint venture werd bekendgemaakt tijdens SPS IPC Drives in Neurenberg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven