DMG Mori tijdens AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori tijdens AMB

In de nieuwe hal 10 van Messe Stuttgart (de Paul-Horn-Halle), pakt DMG Mori tijdens de AMB groots uit met een stand van 2200 m2. Hier worden 13 van de 32 aanwezige machines getoond met automatisering.

De focus van de machinefabrikant ligt op de strategische velden van de toekomst: digitalisering, automatisering, additieve manufacturing (AM) en excellentie technologie.

De kerngebieden voor Industrie 4.0 en geïntegreerde digitalisering voor DMG Mori zijn Celos (voor het in kaart brengen van digitale workflows), nieuwe softwareoplossingen voor productieplanning (voor het optimaliseren van interne waardecreatieprocessen), exclusieve technologiecycli, alsmede CAD/CAM- en simulatieoplossingen. Ook presenteert de fabrikant de Net-service (voor remote service) inclusief een nieuwe Service-camera en IoT-connector als netwerkinterface.

Elke 30 minuten zal het bedrijf in de ‘digitale fabriek’ op de stand alle hoogtepunten van digitalisering en automatisering demonstreren. DMG Mori toont ook de mogelijkheden van bewerkingen met bewerkingscentra in de monoBlock- en duoBlock-series, zoals de DMU eVo linear en de compacte Milltap 700.

Additive manufacturing

Op het gebied van AM demonstreert DMG Mori vier complete procesketens voor poederbedtechnologie en poedernozzles. Het gaat om het stroomopwaarts en stroomafwaarts bewerken van componenten  die worden geproduceerd met AM.

Lasertec 30 SLM tweede generatie.

De tweede generatie van de Lasertec 30 SLM breidt het portfolio in 3D-poederbed uit met selectief lasersmelten (SLM). De flexibele rePlug-poedermodule maakt de wisseling van materiaal binnen twee uur mogelijk. Het poedercircuit is geheel gesloten, wat de veiligheid op de werkplek en procesautonomie ten goede komt.

Lasertec Shape

Voor het produceren van spuitgietmatrijzen, persstempels, inscripties en andere graveeroplossingen, tegen een hoge procesbetrouwbaarheid en reproduceerbaarheid is er de Lasertec Shape-serie. Hiermee kunnen geometrisch gedefinieerde oppervlaktestructuren, fijne contouren en filigrainholtes gemaakt worden met een hoge kwaliteit en zonder gereedschapsslijtage.

De Lasertec 75 Shape combineert de stabiliteit van het monoBlock-ontwerp met 5-assige bewerking. Met een installatieruimte van 7,9 m2 (X x Y x Z van 750 x 650 x 560 mm) is het de meest compacte machine in zijn klasse. De maximale werkstukafmetingen beslaan Ø 840 x 520 mm in de 5-assige versie met NC-roterende tafel.

Software en automatisering

Met Celos biedt DMG Mori een complete softwareoplossing voor CAM-programmering en machinebesturing vanuit één bron. De bedieningsinterface maakt dat componenten in zeer korte tijd extern kunnen worden geprogrammeerd en daarna geaccepteerd worden door de machine.

CMX 800 V.

Via DMG Mori Heitec, de joint venture die in november 2017 is opgericht, wordt onder meer automatisering getoond, denk aan geautomatiseerde productieoplossingen als de PH 150 pallethandlingoplossing op een CMX 800 V, de derde generatie van de DMU 50 met een WH 15 werkstukhandlingmachine en een NHX 5000 met RPS 14 roterende palletopslag.

Robo2Go

Andere innovatie op automatiseringsgebied is de tweede generatie Robo2Go. Deze flexibele robotautomatiseringsoplossing voor draaicentra van e CLX- en CTX-serie is voorzien van nieuwe software. Met vooraf gedefinieerde programmamodules kunnen processen snel worden vervaardigd, zonder dat enige programmeerkennis nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven