Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori City op EMO: Machining Transformation

DMG Mori presenteert op de EMO in september in een speciaal gebouwde DMG Mori City zijn centrale thema Machining Transformation (MX). Het gaat hierbij om de 4 pijlers van MX: procesintegratie, automatisering, digitale transformatie (DX) en groene transformatie (GX).

Op het ongeveer 9.000 m2 grote DMG Mori City in beurshal 2 (ingang noord) demonstreert de fabrikant van bewerkingsmachines “innovatieve technologieën en oplossingen” die “de toekomst van de productie zullen bepalen”.

Tijdens een rondgang door dit ‘home of technology’ kunnen gasten productieconcepten en ultramoderne bewerkingsmachines op alle technologische gebieden bekijken. Het spectrum gaat van universeel en productiedraaien via 5-assige bewerkingscentra en draai- & freescentra tot additive manufacturing.

Wereldpremières

Wereldpremières onder de in totaal 39 machines en 20 automatiseringsoplossingen zijn het CTX beta 450 TC draai- en freescentrum, de CTX 450 en CTX 550 universele draaibanken en horizontaal 5-assig bewerkingscentrum INH 63. Het PH Cell 800 pallethandlingsysteem en de UH-AMR 2000, een autonome robot voor het handlen van zowel materiaal als gereedschap, maken het portfolio compleet.

“Baanbrekende productieoplossingen en innovatieve toepassingen rond de Machining Transformation (verspaningstransformatie) vormen het fundament waarop we de DMG Mori City hebben gebouwd,” legt Irene Bader uit. Zij is lid van de board Global Corporate Communication & chief marketing officer van DMG Mori.

DMG Mori City: Machining Transformation

DMG Mori City is een stad compleet met straten en een plein. Machining Transformation is op diverse plaatsen een elementair onderdeel van het stadsbeeld in hal 2.

Op het MX Plein staan ultramoderne bewerkingsmachines, automatiseringsoplossingen en digitale tools centraal. MX Broadway is bezaaid met innovatieve oplossingen die de weg wijzen naar de toekomst van de productie.

In de hele DMG Mori City zal het thema connectiviteit tastbaar zijn. Alle wegen komen samen op Future Avenue. Daar presenteert DMG Mori zijn digitale tools rond het thema connectiviteit. Experts leggen klanten uit hoe bedrijven het hele productieproces in een netwerk kunnen opnemen.

Machining Transformation (MX) via 4 pijlers

Elke bedrijf heeft te maken met uitdagingen van steeds sneller, efficiënter én duurzamer produceren. DMG Mori biedt met het Machining Transformation framework een antwoord op die uitdagingen.

Het bedrijf ondersteunt zijn klanten met een combinatie van de 4 ondersteunende pijlers: procesintegratie, automatisering, digitale transformatie (DX) en groene transformatie (GX). Een consequente afstemming langs dit raamwerk resulteert in toegespitste producten en diensten.

Geïntegreerde technologieën en processen

Procesintegratie is een onderdeel van de verspaningstransformatie waar DMG MORI al tientallen jaren aan werkt. 5-assig simultaan frezen en draaien in één werkruimte heeft de bewerking van complexe werkstukken duurzaam geoptimaliseerd.

Tegenwoordig integreert DMG Mori andere technologieën zoals slijpen, tandwielfrezen, Ultrasonic bewerken en additieve productie met behulp van poederspuitmonden.

De voordelen liggen voor de hand: kortere doorlooptijden, hogere machinecapaciteiten en betere bewerkingskwaliteiten.

In DMG Mori City is de CTX beta 450 TC een goed voorbeeld van procesintegratie.

Automatiseringsoplossingen: productief en consistent

Allesomvattende, flexibele automatiseringsoplossingen spelen ook een belangrijke rol in de transformatie in verspaning.

Enerzijds verhogen ze de productiviteit in de productie door het machinegebruik te maximaliseren, zelfs in onbemande ploegen. Anderzijds zorgt geautomatiseerde productie voor consistente componentkwaliteiten.

Moderne automatiseringsoplossingen zoals de PH Cell 800 en de UH-AMR 2000 – beide zeer modulaire wereldpremières die live worden gedemonstreerd op de EMO – bieden gebruikers maximale flexibiliteit, aldus het bedrijf.

Digitale transformatie (DX): concurrentievoordelen

Net als hardware is intelligente digitalisering een integraal onderdeel van verspaningstransformatie. Kunstmatige intelligentie, IoT (internet of things), big data en digital twin zijn slechts enkele aandachtspunten die toekomstige processen aanzienlijk zullen beïnvloeden en optimaliseren.

Met het gebruik van intelligente digitaliseringsproducten biedt DMG Mori zijn klanten de mogelijkheid om hun productie volledig in een netwerk op te nemen en te monitoren. Zo kunnen gebruikers concurrentievoordelen creëren en nieuwe bedrijfsmodellen opbouwen.

Groene transformatie (GX): duurzaamheidsdoelen

Als vierde pijler van de machining Transformation is groene transformatie een optie om klimaatbeschermingsdoelen te bereiken en stijgende energieprijzen te compenseren.

Het leidende principe van de DMG MORI Green Economy omvat machines die grondstoffen besparen(Greenmachine), energiezuinige machinebediening (Greenmode) en competentiepartnerschappen in de productie van groene technologieën (Greentech).

“Greenmode is gebaseerd op een 13-puntenplan met baanbrekende technologieën en innovatieve functies waarmee bewerkingsmachines tot 30% energie kunnen besparen”, aldus DMG Mori.

Met MX naar meer duurzaamheid

Het bedrijf demonstreert dit op de EMO met diverse tools voor machines in een speciale Greenmode promotion area . Voorbeeldwerkstukken voor Greentech, waaronder een turbine voor waterkrachtcentrales en bipolaire platen voor energieopslagsystemen, zullen ook te zien zijn.

Verspanende transformatie hangt sterk samen met het thema duurzaamheid. Dit komt omdat procesintegratie, automatisering en digitale transformatie een directe invloed hebben op de groene transformatie.

Stad als plek van ontmoeting en uitwisseling

DMG Mori presenteert de weg daarnaartoe op de EMO. Of zoals Bader het samenvat: “Steden zijn plaatsen van ontmoeting en uitwisseling. Dat is ook het geval met DMG Mori City, waar we onze klanten en geïnteresseerden rondleiden door het bruisende huis van de technologie onder het leidende thema Machining Transformation.”

DMG Mori staat op de EMO in Hannover (van 18 t/m 23 september 2023) in hal 2 (ingang noord).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven