DMG Mori bouwt miljoenenfabriek in China • Metaal Magazine
Nieuws

DMG Mori bouwt miljoenenfabriek in China

DMG Mori start voor eind 2021 met de bouw van een 35.000 m2 grote productielocatie in het Chinese Pinghu bij Shanghai. In de sterk geautomatiseerde, volledig gedigitaliseerde fabriek worden 5-assige freesmachines geproduceerd. De nieuwe investering van zo’n 75 miljoen euro onderstreept de groeiplannen van DMG Mori in China. De opening staat gepland voor eind 2022.

Het gaat voor de productie van de 5-assige freesmachines van de DMU-serie om flexibele automatisering, end-to-end digitalisering en state-of-the-art flow assemblage met agv’s, zegt Christian Thönes, CEO van DMG Mori AG. Het bedrijf hoopt zo een hoge mate van verticale integratie te krijgen.

De ultramoderne fabriek (zie sfeerimpressie boven) voorziet in een productiecapaciteit van ruim 2.200 machines per jaar. De nieuwe locatie beslaat in totaal een oppervlakte van 70.000 m², geeft het bedrijf aan.

In september 2020 heeft DMG Mori in het Duitse Pfronten ook al de nieuwe monoBlock Excellence Factory in gebruik genomen (foto onder). Hier rijden al 36 agv-transportsystemen.

De door de eigen medewerkers ontwikkelde, volledig gedigitaliseerde keten (op basis van ‘no code’-platform Tulip) zal ook in China worden gebruikt.

‘Made in China’ voor China

De nieuwe locatie in China wordt gerealiseerd om te voldoen aan de grote vraag naar bewerkingsmachines in deze snelgroeiende markt.

Momenteel werken er bij DMG Mori in China ruim 500 mensen. Naast het technologiecentrum in Shanghai en de productielocatie in Tianjin, heeft de fabrikant er 8 verkoop- en servicebedrijven (Beijing, Shenyang, Chongqing, Xi’an, Shanghai, Ningbo, Suzhou en Shenzhen).

DMG Mori geeft aan dat alle machines die sinds begin dit jaar wereldwijd zijn geleverd, over de gehele waardeketen volledig CO2-neutraal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven