Ga naar hoofdinhoud

DMG mikt op 1000 Ecoline machines in 2010

Volgens directeur Ralph Christnacht laat DMG met het succes van de Ecoline machines zien dat ook in een recessie-tijd verkoopsuccessen mogelijk zijn. DMG verwacht dit jaar meer dan 1000 Ecoline machines te verkopen. Waarvan meer dan de helft aan nieuwe klanten.

De Ecoline machines van Deckel Maho Gildemeister kun je karakteriseren als instapmachines. Kenmerkend is dat in vergelijking tot andere goedkope metaalbewerkingsmachines DMG ervoor gekozen heeft om de Ecoline machines  af te leiden van duurdere, hightech-machines. Door standaardisatie, het beperken van het aantal opties en fabricage in China, de kleine foto linksboven toont de showroom in Shanghai, en Polen is het mogelijk om machines met een scherpe prijs aan te bieden. Lees in de bijlage het complete, Engelstalige interview met Ralph Christnacht van DMG.

Ralph Christnacht DMG Ecoline

Nieuw in de Ecoline van DMG is het vijfassige bewerkingscentrum DMU 50 eco van Deckel Maho Seebach. Volgens Ralph Christnacht een interessante instapmachine voor vijfassige bewerkingen (foto’s: DMG en Reinold Tomberg)

 

BRIC

In eeste instantie heeft DMG de Ecoline machines ontwikkeld voor de zogheten BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China. Dit zijn overigens de markten waar machinebouwers de komende jaren veel groei verwachten. Ook in Europa blijkt het concept aan te slaan, DMG meldt goede machineverkopen in Polen en Duitsland. Opmerkelijk daarbij is dat de vestiging van DMG in China nu machines exporteert naar andere werelddelen.

DMU 50 eco Deckel Maho Pfronten

De instap-vijf-asser DMU 50 eco begin dit jaar tijdens de Schneemesse bij Deckel Maho in Pfronten (D).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven