DMG maakt met 100 kW twaalf liter spanen per minuut (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG maakt met 100 kW twaalf liter spanen per minuut (met film)

Een aandachttrekker medio februari tijdens de 'Hausaustellung Pfronten 2006'. van Deckel Maho te Pfronten (D) was een DMU 125 P Duoblock machine die was voorzien van een zogeheten 'Aerospace-Spindel'. Deze spil heeft een maximaal vermogen van 100 kW.

Met de HSK-A 100 spil, die was voorzien van een meskopfrees met een diameter van 80 mm, lukt het DMG om een blok aluminium te bewerken met een maximale verspaningscapaciteit van 12 000 cm3/min. Oftewel twaalf liter spanen per minuut: het regent aluminium! Bij dergelijke verspaningshoeveelheden lukt het niet meer om machines tijdens demonstraties continu ‘onder spaan’ te laten werken: de spaanproductie is te groot. Het maximale toerental dat de spil kan halen bedraagt 15 000 min-1. In vergelijking met een standaard-hoofdspil, met een maximaal vermogen van 44 kW, ligt de verspaningscapaciteit van de 100 kW spil bij het verspanen van aluminium een factor drie tot vier hoger. In ons lad heeft DMG een vestiging te Veenendaal.

In een van onze komende nummers meer informatie over de ‘Hausaustellung Pfronten 2006’.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven