Ga naar hoofdinhoud

DMC 210 U freest tandwielen en Mercedessen

Van 10 tot en met 14 februari 2009 vond in Pfronten (D) de jaarlijkse huisshow van DMG plaats. Een van de noviteiten was het grote portaalcentrum DMC 210 U met palletwisselaar.

Ten opzichte van zijn voorganger (DMC 200 U) beschikt de DM 210 U over de nieuwe Ergoline besturing, een langere Y-as, grotere Z-beweging, grotere verticale doorgang, snellere rond- en lineaire assen met een hogere dynamiek en een hogere tafelbelasting en snellere palletwissel.

 

5000 kilo

Concreet betekent dit dat er werkstukken bewerkt kunnen worden met een massa van maximaal 5000 kg, het werkbereik nu 1800 mm (X) bij 2100 mm (Y) bij 1250 mm (Z) is en de verticale doorgang (bovenzijde tafel tot spilneus) nu 1480 mm bedraagt.

 

DMC 210 U freest tandwielen en MercedessenHet kostte 40 uur, twee opspanningen en 11 gereedschappen om uit een blok aluminium dit model van een Mercedes S-klasse te maken (foto: Paul Quaedvlieg)

 

De B-as draait met maximaal 30 toeren rond, een stijging van 100% ten opzichte van de oudere versie. Qua spil is er keuze uit de een 10.000 toeren, een 12.000 toeren, een 18.000 toeren spil of de extra sterke Torquemaster spil met een maximaal koppel van 1550 Nm. Qua besturing is er keuze tussen een Siemens 840D solution line of een iTNC 530 en MillPlus iT van Heidenhain, beide uitgevoerd als DMG ErgoLine control.

 

Tandwielen frezen
DMG liet meer zien over tandwielfrezen. Niet op de gebruikelijke manier met afwikkelfrezen, maar met normale frezen op een vijfassige CNC gestuurde machine. Op de DMC 210U werd een kegeltandwiel met een diameter van 1320 mm van het materiaal 18CrNiMo-6 in één opspanning gefreesd. Er werden negen standaard gereedschappen voor gebruikt en de totale productietijd bedroeg 17 uur.

 

“De vormen van een tandwiel en van de afzonderlijke tanden zijn allemaal in de software te programmeren,” legt Job van Berkel, directeur van DMG Benelux uit. “Afwikkelfrezen en de speciale machines om tandwielen te maken zijn economisch te gebruiken tot zo’n 400 mm diameter van het tandwiel. Daarboven wordt het interessant om vijfassig te gaan frezen.” Deckel Maho heeft eigen software ontwikkeld om de geometrie van tandwielen te berekenen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven