Dispensersysteem voor tools en onderdelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dispensersysteem voor tools en onderdelen

Mapal heeft een nieuwe dispenser voor het opslaan en beheren van gereedschappen, componenten en accessoires. Dispenser-systemen bevinden zich vaak centraal in de productie. De nieuwe, relatief goedkope Unibase-S, single automatic dispenser zorgt ervoor dat veelgebruikte artikelen op een decentrale, ruimtebesparende manier worden opgeslagen en beheerd.

De dispenser kan worden aangesloten op bestaande Unibase-systemen of als individuele oplossing worden gebruikt. Het Unibase-S opslag-dispensingsysteem kan direct op de werkbank worden geïnstalleerd.

De 96 dan wel 192 compartimenten zijn ideaal voor de opslag van indexeerbare inzetstukken, gereedschappen, opspanplaten of persoonlijke beschermingsmiddelen. Hiermee hoeft de medewerker niet naar het centrale magazijn en worden logistieke kosten verlaagd. Ook zorgt het voor de nabijheid van uitsluitend productiegerelateerde artikelen.

Touchscreen

Alleen geregistreerde medewerkers kunnen via het geïntegreerde touchscreen het gewenste onderdeel, product of gereedschap uit de afgesloten dispenser selecteren. De zoekfunctie van de software laat via ledverlichting het compartiment met het bijbehorende artikel zien door dit deel te verlichten. 

De medewerker draait de afgiftetrommel vervolgens handmatig tot bij de plek waar het artikel uit de dispenser kan worden genomen. Het systeem registreert automatisch dat het is afgegeven, waardoor er altijd een actuele status van de beschikbare artikelen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven