Diploma en baan voor leerlingen Tata Steel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Diploma en baan voor leerlingen Tata Steel

Aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden hebben dit jaar 82 leerlingen hun opleiding  met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf. In de 79 jaar dat de Academy van Tata Steel bestaat, hebben meer dan 13.000 technici er hun diploma gehaald.

“Techniek is de motor van de Nederlandse economie”, zegt Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel. “Technisch talent staat ook aan de basis van het succes van ons staalbedrijf. Jongeren met een passie voor techniek vinden hier een uitdagende werkomgeving met veel carrièremogelijkheden.”

3D, robotisering en VR

Innovatie staat bij Tata Steel voorop. Dat geldt ook voor de bedrijfsschool. De Academy van Tata Steel integreert de nieuwste technologische ontwikkelingen in de opleidingen. Zo krijgen leerlingen ook les in 3D-tekenen en -printen, in robotisering en in het gebruiken van virtual reality technieken.

Leerlingen krijgen tevens de kans om mee te werken aan prestigieuze innovatieve projecten bij Tata Steel zoals de ontwikkeling van HIsarna en Hyperloop.

Landelijk erkend

Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4).

Tata Steel laat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering en robotisering.

De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

Baangarantie

De 2- en 4-jarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Zij krijgen ook een baangarantie.

Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven