De Turkse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Ermak, heeft haar fiberlaser verder vernieuwd. Na de introductie van de tweede generatie tijdens de afgelopen EMO heeft de machine inmiddels een geheel nieuwe ombouw gekregen en is de inzet van de diodelaser verder uitgebreid naar toepassingen voor zowel dun als dik plaatmateriaal. Grootste winstpunten ten opzichte van CO2 lasers ligt in de sterke verlaging van zowel de energie- als de onderhoudskosten.
De Fibermak is bovendien voorzien van onder meer een compleet nieuwe machineombouw, die de operator zowel toegang verschaft aan zijkant als aan de voorzijde van de machine. Met deze Fibermak brengt de Ermak, in Nederland vertegenwoordigd door Landré in Vianen, een fiberlaser op de markt die ten opzichte van CO2 lasers tot wel 70% op energiekosten en 80% aan onderhoudskosten bespaart.
In de nieuwste generatie van de Fibermak bouwt Ermak voort op de ervaring die is opgedaan bij de vliegend optiek CO2-lasers voor wat betreft frameontwerp, asaandrijving, integratie van kwaliteits componenten van gerenommeerde fabrikanten (foto: Ermak)
Kenmerkend voor de nieuwste laserfibertechnologie van de Fibermak zijn naast de inzetbaarheid voor zowel dunne als dikkere plaat, het bijzonder lage stroomverbruik en de lage onderhoudskosten. Daarmee biedt Ermak plaatbewerkers met haar laserfibertechnologie de mogelijkheid de productiekosten voor het maken van plaatuitslagen verder te verlagen.