Dinnissen en Ottevanger samen in procestechnologie • Metaal Magazine
Nieuws

Dinnissen en Ottevanger samen in procestechnologie

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers zijn een strategische alliantie aangegaan. Met de samenwerking kan Dinnissen zich sterker concentreren op high-end processing oplossingen voor food, dairy, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feedmarkt te versterken.

De stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. De alliantie krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

‘Aanbod verder verruimen’

Voor Dinnissen betekent de alliantie dat het bedrijf haar klantengroep nog beter kan bedienen. Daarbij biedt de samenwerking met de bedrijven van Triott Group de mogelijkheid het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen verder te verruimen.

Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feedmarkt te versterken. De high-end machines van Dinnissen versterken het huidige aanbod op gebied van food-grade en hygiëne.

‘Internationale klantenbase’

Beide productietechnologie-bedrijven hebben een sterke internationale klantenbase, die elkaar grotendeels aanvult. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van onder meer klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.

Frans Bakker, CCO Dinnissen Process Technology: ‘We staan voor de volgende groeistap van ons bedrijf. Door deze alliantie met Ottevanger en Bolster kunnen we dit realiseren en onze toekomst gezond continueren. We willen onze klanten nog meer internationaal volgen, onze service en 24/7 support versterken. Ottevanger is al jaren een solide speler in de internationale processing industrie. We vullen elkaar heel mooi aan.’

Ernst-Jan Ottevanger, CEO Ottevanger Milling Engineers en Triott Group: “Deze alliantie past in onze groeistrategie. We hebben er vertrouwen in dat we onze klanten hiermee nog meer kunnen bieden.”

‘Realiseren groeiambities’

Bolster Investment Partners heeft veel ervaring in het (internationaal) uitbouwen van Nederlandse maakbedrijven en stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder. Bolster wil de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met een sterk netwerk en met kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven