Ga naar hoofdinhoud

Dimeco lasersnijdt vanaf de coil

Dimeco uit Pirey (F) heeft onlangs een nieuwe lijn machines ontwikkeld onder de naam Linacut. Deze machines combineren de flexibiliteit van een laser met de productiviteit van een productielijn.

De Linacut is geschikt voor het snijden van alle soorten plaatmateriaal met een dikte van 0.3 mm tot 4 mm. De complete machine bestaat uit een coil systeem, de laser module en een optionele robotarm voor het opstapelen van de gesneden werkstukken. De constante aanvoer van plaatmateriaal vanaf de coil verkort de setuptijd waardoor de productietijd met 10% tot 80% gereduceerd kan worden. In tegenstelling tot een stans- of ponslijn kan de Linacut met behulp van de laser snel lange delen met complexe contouren produceren.

Dimeco width =

De Linacut van Dimeco combineert de aanvoer van plaatmateriaal vanaf een coil met een flexibele laser (foto’s: Dimeco)

 

Recoiling

De machine maakt gebruik van een Pitstop configuratie waarmee een coilwissel binnen drie minuten volledig onbemand uitgevoerd kan worden. Alle parameters van de aanvoerlijn zoals geleidingen en rollen worden automatisch opnieuw ingesteld. Mede hierdoor kan de machine 24 uur per dag onbemand produceren. In Nederland wordt Dimeco vertegenwoordigd door Rijva uit Vaassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven