Dimatec breidt buigafdeling uit met Ermak kantpers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dimatec breidt buigafdeling uit met Ermak kantpers

De Ermak Speedbend 2,6/260 in bedrijf bij Dimatec (foto: Dimatec)

De Belgische toeleverancier Dimatec heeft de buigafdeling uitgebreid met een 260 tons, 2,6 m Ermak Speedbend kantpers. Doorslaggevende punten voor Dimatec zijn de standaard complete uitrusting van Ermak met ondermeer een bombeerinrichting, het gereedschap dat snel gewisseld kan worden en de service van leverancier Landré uit Vianen.

Dimatec beschikt als algemeen toeleverancier over een uitgebreid machinepark waaronder een Mazak fiberlaser, een Trumpf ponsmachine, drie Amada HFB kantpersen, 3D-buizenbuigmachine, 3D-draadbuigen, zaagautomaat en een vijfassig bewerkingscentrum. Een kantpers met wat meer tonnage stond nog op het wensenlijstje van Dimatec.

Ermak Speedbend 2,6 / 260

“De Ermak machines hebben een aangenaam prijskaartje en zijn goed werkbaar, maar naar onze maatstaven wel wat eenvoudiger afgewerkt. De machines worden standaard compleet uitgevoerd, met ondermeer geïntegreerde bombering, zes gestuurde assen (Y1, Y2, X, R, Z1 en Z2), een DA66T Delem besturing en lasersafe vingerbeveiliging. Wij zetten de Ermak Speedbend 2,6/260 veelal in voor de intensieve bewerkingen, waaronder doordrukkingen in roestvast staal plaatmateriaal en Z- en radius-buigbewerkingen”, licht productie manager Dimitri Van Vaerenbergh van Dimatec toe.

Snel en eenvoudig te programmeren

Dimitri Van Vaerenbergh: “Wij programmeren alles aan de kantpers. Meestal gaat dat om kleine aantallen. Dan is een besturing in eigen taal die je gemakkelijk en snel kan programmeren wel een must. De Delem DA-66T met touchscreen bediening is zo’n besturing. Omdat alle gereedschappen al in de database zitten, je alle assen en bombering in kunt stellen en zowel ieder onderdeel als de hele buigvolgorde op het beeldscherm grafisch worden weergegeven, is deze machine snel en eenvoudig te programmeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven